Amazon'un kasiyersiz market teknolojisi Whole Foods tarafından kullanılabilir

Amazon'un 2016 yılında tanıttığı kasiyersiz market teknolojisi, Amazon'un sahibi olduğu Whole Foods süpermarket zinciri tarafından kullanılabilir.
Amazon'un kasiyersiz market teknolojisi Whole Foods tarafından kullanılabilir

Amazon'un kasiyersiz market teknolojisini olarak karşımıza çıkan Amazon Go konseptini perakendecilere satacağını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Amazon'un kasiyersiz market teknolojisini ilk kullanacak markalardan biri belli oldu.

New York Post'un bugün paylaştığı bir habere göre Amazon'un 2016 yılında tanıttığı kasiyersiz market teknolojisi, Whole Foods süpermarketi tarafından kullanılabilir. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Whole Foods, Amazon'un kasiyersiz market teknolojisini 2021 yılının ikinci çeyreğinden itibaren kullanmaya başlayabilir. 

Amazon'un kasiyersiz market teknolojisinin şu an için toplamda 20 farklı lokasyonda Amazon Go mağazaları tarafından kullanıldığını da hatırlatalım. Mağazaya gelen müşterilerin hangi ürünleri aldığını tespit etmek için kamera, sensörler ve computer vision teknolojisini kullanan Amazon, herhangi bir kasiyere gerek kalmadan ürünleri tespit ederek ödemelerini alıyor.

İlk olarak 2016 yılında sadece Amazon çalışanlarının kullanımı için sunulan kasiyersiz market teknolojisi, 2018 yılında ise çeşitli lokasyonlarda açılan Amazon Go mağazaları ile herkesin kullanımına açıldı. Amazon'un Whole Foods'u 2017 yılında 13,7 milyar dolar karşılığında satın aldığını da hatırlatalım.

Kısacası Amazon tarafından geliştirilen kasiyersiz market teknolojisi yine Amazon'un sahip olduğu bir perakendeci tarafından kullanılacak. Son olarak şu an için Amazon tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.