Microsoft, Apple-Epic Games savaşına tepeden dahil oldu

Bugün paylaşılan haberlere göre Epic Games, saflarına katabileceği en büyük müttefiklerden birini buldu. Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden oan Microsoft, savaşa Epic Games'in yanında girdi.
Microsoft, Apple-Epic Games savaşına tepeden dahil oldu

Oyun içinden direkt ödeme seçeneğini ekleyen Fortnite'ın hem App Store hem de Google Play'den atıldığını sizlere 14 Ağustos tarihinde aktarmıştık. İlerleyen günlerde ise Apple ve Epic Games arasındaki savaş giderek büyümeye devam etti. 

Epic Games'in Apple'a karşı müttefik arayışına girdiğini de sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan haberlere göre Epic Games, saflarına katabileceği en büyük müttefiklerden birini buldu. Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden olan Microsoft, savaşa Epic Games'in yanında girdi.

Microsoft'un Apple ve Epic Games arasındaki bu savaşa dahil olmasının nedeni ise Epic Games'in oyun motoru olan Unreal Engine. Sadece Fortnite'ı App Store'dan atmakla kalmayan Apple, Epic Games'in tüm geliştirici hesaplarını kapatacağını ve şirketin iOS ve Mac geliştirme araçlarından çıkaracağını da açıklamıştı.

Bu durumun Epic Games'in oyun motoru olan Unreal Engine'i etkilemesi de bekleniyor. Unreal Engine' oyun motorunun iOS ve Mac platformlarında 11 milyon kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim. Epic Games ise bu haberlerin ardından tüm geliştirici hesaplarını kapanmaması ve şirketin iOS - Mac geliştirme araçlarından çıkarılmaması için ikinci bir dava açtı.

Tam da bu noktada devreye giren Microsoft, söz konusu davada Epic Games'i destekledi. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz. Unreal Engine oyun motorunun önemli kullanıcılarından biri olan Microsoft, Apple tarafından alınan bu kararın oyun ekosistemine zarar vereceğini düşündüklerini açıkladı. 

Unreal Engine'ın iOS ve macOS işletim sistemlerine destek vermemesi halinde iki seçim arasında kalacaklarını dile getiren Microsoft’un Gaming Developer Experiences genel müdürü Kevin Gammill, bu senaryoda ya iOS ve macOS'taki kullanıcılarına terk edeceklerini ya da başka bir oyun motoru kullanacaklarını duyurdu.

Unreal Engine seviyesinde pek fazla oyun motoru alternatifi olmadığını da ekleyelim. Pazarda bulunan diğer oyun motorları ise pek çok noktada Unreal Engine'in gerisinde kalıyor. Kısacası süreç böyle devam eder ve Unreal Engine Apple işletim sistemlerine destek vermeyi bırakırsa Microsoft, Apple kullanıcılarını terk edebilir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.