SPONSORLU

Uygulama geliştiricileri iOS14'e ve Apple'ın yeni gizlilik düzenlemelerine nasıl hazırlanabilirler?

Eylül ayına çok az bir süre kaldı ve aynı zamanda Apple'ın iOS14 için yeni kullanıcı gizliliği düzenlemeleri de kapıda.
Uygulama geliştiricileri iOS14'e ve Apple'ın yeni gizlilik düzenlemelerine nasıl hazırlanabilirler?

Çıkış tarihi henüz netleşmemiş olsa da bu güncelleme, reklamverenlerin iOS14'te kullanıcılara ulaşma yollarını derinden değiştirecek. Asıl soru şu: reklamverenler bu yeni düzenlemelere iOS14'ün çıkış tarihinden önce nasıl hazırlanabilirler?

Bu büyük değişikliklere hazırlanmak için uygulama geliştiricilerini, atmaları gereken bir dizi adım bekliyor. IDFA'yı nasıl kullandıklarını ve yokluğunun nasıl bir etki yaratacağını, kullanıcı onayı mekanizmalarının nasıl işleyeceğini ve daha çok kullanıcının onay vermesi için nasıl optimize edilebileceğini gözden geçirmeleri gerekecek. Son olarak, kullanıcı kazanımı ve monetizasyon stratejilerini gözden geçirip, yeni gizlilik düzenlemeleri devreye girdikten sonra uygulanabilir ve sürdürülebilir olduklarından emin olmaları gerekecek.

Bu değişikliklerin bir haritasını çıkarmak için Adjust, iOS14 Eylül'de çıkmadan önce değerlendirilmesi gereken ve şu anda yapmanız gereken her şeyi ayrıntılı bir şekilde açıklayan yeni bir rehber hazırladı.

iOS14'te Mobil Uygulama Monetizasyonu Rehberi'ni hemen Adjust'tan indirin

Bu değişiklikler mobil pazarlamayı nasıl etkileyecek?

iOS14 çıktığında uygulama geliştiricileri, kullanıcı verilerini takip etmek için uygulama içinde görüntülenecek bir mesaj yoluyla kullanıcıdan onay almak zorunda kalacak. Takibe izin vermeyen kullanıcıların ​IDFA​'ları 0'lardan oluşan bir string'e dönüşecek ve kullanılamaz hale gelecek. Varsayılan olarak kullanıcılar uygulamayı açtığı anda onay vermemiş sayılacak. Bildirimi gördüklerinde IDFA paylaşımı için onay verebilecekler ya da onay vermediklerini doğrulayabilecekler. Bu her uygulama için ayrı ayrı olacak, yani bir kullanıcı A uygulamasına izin verebilir ama B uygulamasına izin vermeyebilir.

Bu değişiklikler spesifik olarak mobil uygulama ekosisteminin reklam hedefleme tarafını etkileyecek. Yeniden hedefleme, hariç tutma hedeflemesi, segmentasyon, benzer kitleler ve daha fazlası, IDFA kullanarak çalışmaktalar. Dolayısıyla bu değişiklikler reklam monetizasyonunda ve kullanıcı kazanımında büyük değişimlere yol açacak.

iOS14'te hala henüz bilinmeyen önemli noktalar var ve piyasaya çıkmadan önce birçok teknik ayrıntının çözümlenmesi gerekiyor. Bütün endüstri, bir araya gelip kullanıcı gizliliğini koruyan ve aynı zamanda uygulama geliştiricileri ve reklamverenler için sürdürülebilir bir gelecek sağlayacak bir çözüm ararken, herkes Eylül'e kendinden emin ve hazırlıklı girmek için bu değişikliklere hazırlanmaya başlamalı. Nereden başlamak gerektiğini belirlemek zor olabilir. Bu

yüzden Adjust'ın rehberi en büyük değişiklikleri ayrıntılarıyla inceliyor ve uygulama geliştiricilerinin öncelikli olarak yapmaları gerekenleri sıralıyor.

iOS14 ve Apple'ın yeni kullanıcı gizliliği düzenlemelerine hazırlanmak için atılması gereken adımlar için, ​iOS14'te Mobil Uygulama Monetizasyonu Rehberi'ni hemen Adjust'tan indirin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.