Freepik, 8,3 milyon kullanıcısının verilerinin çalındığını açıkladı

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre hackerlar, SQL Injection hack yönetemi ile oldukça büyük bir kullanıcı grubunun bilgilerini çalmayı başardı.
Freepik, 8,3 milyon kullanıcısının verilerinin çalındığını açıkladı

Kullanıcılarına yüksek kalitede ücretsiz fotoğraf ve tasarımlar sunan popüler bir web sitesi olan Freepik, özellikle internet şirketleri günümüzün en büyük problemlerinden biri olan siber saldırılar ile karşı karşıya. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Freepik, hackerların hedefi oldu. 

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre hackerlar, SQL Injection hack yönetemi ile oldukça büyük bir kullanıcı grubunun bilgilerini çalmayı başardı. Saldırı sonucunda Freepik ve Flaticon web sitelerinin toplamda 8,3 milyon kullanıcısının bilgileri çalındı. Geçtiğimiz Mayıs ayında paylaşılan bilgilere göre Freepik'in toplamda 20 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim.

Çalınan bilgiler arasında e-posta adresleri ve şifeler olduğunu da ekleyelim. Saldırının ne zaman gerçekleştiğini açıklamayan Freepik, güvenlik ihlalini fark ettikleri anda kullanıcılarını bilgilendirdiğini ve soruşturmaya başladığını da açıkladı.

Toplamda 8,3 milyon kullanıcının bilgilerinin çalındığını yukarıda sizlere aktarmıştık. Bu kullanıcıların 4,5 milyonunun siteye giriş için Google, Facebook veya Twitter kullanması nedeniyle bu kullanıcıların şifreleri çalınmadı. Kalan 3,77 milyon kullanıcının ise şifreleri de e-post adresleri ile birlikte çalındı.

Her iki web sitesinin de oldukça önemli web siteleri olduğunu da hatırlatalım. Freepik web sitesi Alexa'ya göre şu an en çok ziyaret alan 97. web sitesi, Flaticon ise 668. sırada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.