Endüstriyel nesnelerin interneti girişimi Bren, Alesta Yatırım'dan 5 milyon TL değerlemeden yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre Bren İleri Teknoloji Enerji girişimi Alesta Yatırım'dan 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Endüstriyel nesnelerin interneti girişimi Bren, Alesta Yatırım'dan 5 milyon TL değerlemeden yatırım aldı

Son iki ay içinde 4 farklı yatırım haberi ile karşımıza çıkan Alesta Yatırım, yeni bir yatırım yaptığını duyurdu. Daha önce HUBBOX, Meloknows, BirFatura ve Nicat Batarya Teknolojileri girişimlerine yatırım yapan Alesta Yatırım, Bren İleri Teknoloji Enerji şirketine yatırım yaptığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Bren İleri Teknoloji Enerji girişimi Alesta Yatırım'dan 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Söz konusu yatırımın finansal detayları ile ilgili herhangi başka bir bilginin paylaşılmadığını da ekleyelim. Bren İleri Teknoloji Enerji, hem donanım hem de yazılım ürünleri sunuyor. 

Bren İleri Teknoloji Enerji, Bren STM ürünü ile endüstride, özellikle buhar teknolojilerinde kullanılan kritik öneme sahip mekanik ekipmanları, yapay zeka tabanlı, kendi enerjisini üretebilen kablosuz sensörler ve endüstriyel nesnelerin interneti teknolojisi ile takip ederek müşterilerine enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlıyor.

İşletmelerin doğalgaz ve kömür yakıt maliyetlerinde yüzde 5-15 arasında tasarruf sağlamayı hedefleyen teknoloji, karbon salınımını ve ekipman kaynaklı arıza risklerini önemli ölçüde de azaltabiliyor. Bren, kritik öneme sahip mekanik ekipmanlara entegre ettiği endüstriyel IoT cihazlarıyla müşterilerinin sistemlerinden gerçek zamanlı veri alabiliyor. 

Söz konusu veriler ise sistem performans takibi, enerji kazanım, kayıp miktarları ve arıza durumlarının tespit edilmesinde kullanılıyor. Ulusal ve uluslararası programlarda başarılar da gösteren Bren'in Polonya’da Avrupa Birliği’nden aldığı destek ile yurt dışında bir ofis kurduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.