Instagram, sohbet renklerini test ediyor

Instagram sohbet sekmesine şeker, narenciye, böğürtlen, mango ve deniz mavisi gibi yeni renk seçenekleri getirmeye hazırlanıyor. Sosyal ağ ekosisteminde pek çok farklı uygulama ile rekabet eden Instagram, kişiselleştirmeyi önceliklendiriyor.
Instagram, sohbet renklerini test ediyor

Geçtiğimiz günlerde Reels'i yayına alan Instagram, platformunda yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Webrazzi okuyucularından aldığımız mesajlara göre, Instagram sohbet sekmesine yeni renk seçenekleri getirmeye hazırlanıyor. 

Sohbet ekranının ayarları üzerinden ulaşabileceğiniz renk seçenekleri arasında şeker, narenciye, böğürtlen, mango ve deniz mavisi yer alıyor. Bu sayede Instagram sohbet penceresinin kişiselleştirilebileceğini söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz yıl Direct uygulamasını kapatarak sohbet özelliğini tamamen Instagram'a taşıyan şirket, şimdiye kadar pek çok farklı özelliğe ev sahipliği yaptı. Facebook uygulama ailesinin bir diğer ferdi olan WhatsApp ile rekabet eden Instagram Direct, sesli mesaj ve video arama özellikleriyle kendini zenginleştirmeyi başardı. 

Geçtiğimiz yıl grup sohbet çıkartmasıyla Direct'teki etkileşimi arttırmayı hedefleyen Instagram, COVİD-19 salgınıyla birlikte görüntülü arama özelliğini de yeniledi. Yenilenen görüntülü arama özelliğini kullanmak isteyenlerin Direct gelen kutusundaki video sohbet düğmesine basması yeterli oluyor.

Video sohbet esnasında arkadaşlarınızla birlikte kaydettiğiniz veya beğendiğiniz gönderilere bakabildiğinizi de hatırlatalım. Aynı şekilde video aramasında sol alt köşede yer alan butona basarak size önerilen fotoğraf ve videoları görüntüleyebiliyorsunuz. 

Instagram gerek, e-ticarete yönelik özellikleriyle gerek iletişim odağındaki yenilikleriyle her geçen gün kendine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. WhatsApp'tan TikTok'a ve hatta YouTube'a kadar pek çok farklı uygulama ile rekabet eden Instagram, kişiselleştirmeyi önceliklendirerek sosyal medya kullanıcılarının gözdesi olmayı hedefliyor. 

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.