Instagram grup sohbet çıkartmasıyla Direct'teki etkileşimi arttırmayı hedefliyor

Bir süredir e-ticaret platformuna dönüşen Instagram, yeni yayınladığı Sohbet çıkartması ile etkileşime odaklanarak kullanıcıların, takipçilerini grup konuşmalarına davet etmesini sağlıyor.
Instagram grup sohbet çıkartmasıyla Direct'teki etkileşimi arttırmayı hedefliyor

Daha önce etkileşim odağında anket, test ve soru çıkartmalarını yayına alan Instagram, yeni yayınladığı çıkartma ile kullanıcıların takipçilerini grup konuşmalarına davet etmesini sağlıyor.

Instagram'ın Hikayeler formatı için tasarlanan sohbet çıkartması; konum, hashtag, bahset ve geri sayım çıkartmalarının da yer aldığı açılır sekmede yerini aldı. Belli bir konu ile ilgili takipçileriyle geniş kapsamda görüş alışverişinde bulunmak ya da bir etkinlik için plan yapmak isteyen kullancılar Sohbet çıkartmasını oldukça işlevsel bulabilir. 

Çıkartmayı hikayenize ekledikten sonra, arkadaşlarınız çıkartmaya tıklayarak grup konuşmasına erişim isteği gönderebilecek. İçeriği paylaşan kişi ise gönderilen istekler arasından kimlerin bu yeni sohbete katılabileceğini belirleyecek. Sohbet, tahmin edilebileceği üzere Instagram Direct'te gerçekleşecek. Son olarak Sohbet Çıkartmasını paylaşan kullanıcının dilediği zaman sohbeti sonlandırabileceğini de ekleyelim. 

Görünen o ki Instagram bu yeni soru çıkartmasıyla birlikte Instagram Direct üzerindeki etkileşimi arttırmayı planlıyor. Geçtiğimiz aylarda ayrı bir uygulama olarak yayına aldığı Instagram Direct uygulamasını kaptan şirketin, mesajlaşma odağındaki hamlelerinden vazgeçmiş olduğunu söylemek mümkün. Öte yandan son zamanlarda bir e-ticaret platformuna dönüşmeye başlayan Instagram'ın soru çıkartmasıyla birlikte sosyal ağ kimliğini kullanıcılarına hatırlattığı da söylenebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.