Instagram, Direct uygulamasını kapatıyor

Gelecek aydan itibaren Direct uygulamasını desteklemeyi bırakacağını belirten şirket, konuşmaları doğrudan Instagram uygulamasına taşıyacak.
Instagram, Direct uygulamasını kapatıyor

2017'nin Aralık ayında mesajlaşma özelliğini Direct adı altında ayrı bir uygulama olarak yayınlayan Instagram, geri adım atıyor. Daha önce Instagram'da mesajlaşmak isteyen kişileri Direct uygulamasını indirmeye teşvik eden şirket, bugün kullanıcılara bir bildirim göndererek Direct uygulamasını kaldıracağını duyurdu. 

Görüntülenen bildirimde gelecek aydan itibaren uygulamayı desteklemeyeceğini belirten şirket, konuşmaları doğrudan Instagram uygulamasına taşıyacak. Bir çok kullancının hayatında bir şey değiştirmeyecek olan bu karar Facebook'un mesajlaşma uygulamaları stratejisi için büyük bir adım. 

Hatırlarsanız şirket, Instagram'dan önce Messenger'ı da Facebook'tan ayırarak, tek başına bir uygulama olarak piyasaya sürmüştü. Süreç içinde işletmeler için bir reklam aracına dönüşmeye başlayan ve anlık oyunlar gibi bir çok özelliğe kavuşan Messenger da Direct ile aynı kaderi paylaşıyor olabilir. Zira yakın zamanda Messenger'ın Facebook mobil uygulamasına geri dönmeye hazırlandığını sizlere aktarmıştık.

Şirketin mesajlaşma uygulamalarıyla ilgili attığı bu geri adım, Zuckerberg'in bir süre önce duyurduğu mesajlaşma altyapısıyla ilişkili olabilir. Ocak ayından bu yana WhatsApp, Messenger ve Instagram uygulamaları arasında çapraz mesajlaşma üzerinde çalışan şirket, bu alt yapıyı hayata geçirmek için Direct uygulamasını devre dışı bırakmış olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.