Doğuş Grubu bünyesindeki online bilet satış platformu Mobilet kapanıyor

2017'de hayata geçirilen Doğuş Grubu'nun online bilet satış platformu Mobilet, platformla entegre şekilde etkinlik düzenleyen mekanlara yaptığı bildirime göre 30 Haziran itibarıyla kapanıyor.
Doğuş Grubu bünyesindeki online bilet satış platformu Mobilet kapanıyor

2017'de hayata geçirilen Doğuş Grubu'nun online bilet satış platformu Mobilet, platformla entegre şekilde etkinlik düzenleyen mekanlara yaptığı bildirime göre 30 Haziran itibarıyla kapanıyor. Kapanma kararını Doğuş Grubu'nun aldığını ve Mobilet bünyesinde çalışanların akıbetinin ne olacağının bilinmediğini de hatırlatalım. Platformdaki etkinlikler 20 Haziran'a kadar açılmaya devam edecek, ancak sonrasında herhangi yeni bir etkinlik eklenmeyecek.

Türkiye'deki en büyük rakibi Biletix olan Mobilet'in kapanmasının alternatif online bilet platformu arayanlar için oldukça can sıkıcı bir haber olduğunu da belirtelim. Zira online bilet pazarında dünya devi diyebileceğimiz Ticketmaster bünyesindeki Biletix, hem etkinlik mekanlarından hem de kullanıcılardan oldukça yüksek katkı payları almaya devam ediyor.

Biletino, Milyon Bilet, dsmbilet gibi rakiplere sahip olsa da büyüklüğünün avantajını kullanan Biletix'in ücret politikası müşteriler tarafından da şikayet unsuru. Mekanlar bazında ele aldığımızda Biletix'in en önemli alternatiflerinden biri diyebileceğimiz Mobilet'in kapanması da kullanıcıları yeni alternatifler aramaya itiyor. 

Babylon, KüçükÇiftlik Park, Nayah, Anahit Sahne ve Muaf Kadıköy gibi birçok mekanın biletleme işlemlerini yapan Mobilet'in kapanmasından sonra halihazırda platformla iş birliği içindeki mekanların tercihlerinin ne yönde olacağı merak konusu. Özellikle hem Mobilet'in hem de Babylon'un Doğuş Grubu'na bağlı Pozitif'in bünyesinde bulunduğunu ve bunun aynı gruba başka bir şekilde yansıyıp yansımayacağı da aynı şekilde belirsizliğini sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.