Instagram yeni test çıkartmasını yayına aldı

Instagram dün test çıkarmasını yayına aldığını duyurdu.
Instagram yeni test çıkartmasını yayına aldı

Instagram dün test çıkarmasını yayına aldığını duyurdu. Kullanıcıların takipçilerine kendileri hakkında küçük bir test düzenlemesini sağlayan bu yeni çıkartma, soru çıkartmasındaki yazım sürecini devre dışı bırakıyor. Bu sayede tıpkı anket çıkartmasında olduğu gibi takipçiler tek bir dokunuş ile kendilerini ifade edebiliyor. 

Yeni test çıkartmasını kullanmak oldukça kolay. Hikayenizi oluşturduktan sonra çıkartmalara basarak Test çıkartmasını seçiyorsunuz. Test çıkartması Hikayenize yerleştikten sonra ise çıkartmaya sorunuzu ve şıkları ekliyorsunuz. Ardından doğru şıkkı seçerek hikayeyi paylaşıyorsunuz. Son olarak takipçilerinizin test çıkartmasına verdiği cevapları hikaye istatistiklerinde görebileceğinizi de ekleyelim. 

Soru çıkartmaları genellikle bir geri bidirim ya da soru-cevap içerikleri için kullanılıyor. Bu anlamda Test Çıkartması takipçiler arasında yarışmalar düzenlemenin kısa bir yolu olarak konumlanabilir.

Üstelik Test çıkartması sayesinde takipçiler ve Instagram profili arasındaki iletişim süreci kısalırken, kullanıcıların etkileşime daha kolay yönlendirilmesi de söz konusu olabilir. Hali hazırda yüksek etkileşime sahip olan Instagram'ın, bu yeni çıkartmayla birlikte uygulama içindeki etkileşimi daha da yukarı taşımayı hedeflediğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.