Instagram Direct'e video aramadan sonra sesli mesaj özelliği de geldi

Bas konuş benzeri sesli mesaj özelliği bugün Instagram Direct'te yerini aldı. Bu yeni özellik, Facebook'un sesli iletişim pazarındaki konumunu güçlendiren nitelikte.
Instagram Direct'e video aramadan sonra sesli mesaj özelliği de geldi

Dört ay önce test edilmeye başlayan sesli mesaj özelliği bugün Instagram Direct'te yerini aldı. Artık kullanıcılar mikrofon ikonuna basılı tutarak kısa sesli mesajlar kaydedebilecek ve gönderebilecek. En fazla 1 dakika uzunluğunda olabilen bu mesajlar Instagram'ın kaybolan video ve fotoğraf gönderme özelliğinin aksine kalıcı olacak.

Bu yeni özelliğin birebir mesajlaşmalarda ve grup sohbetlerinde geçerli olduğunu da belirtelim. Instagram'ın iOS ve Android uygulamasında aktif olan yayınlanan sesli mesaj özelliği, Haziran ayında yayınlanan video arama özelliğine de bir alternatif oluşturuyor. Bu özellik sayesinde Instagram Direct, Viber, Zello ve Telegram uygulamalarının yanı sıra kardeş uygulamaları Messenger ve WhatsApp ile de rekabet edebilecek.

Şimdilik bas konuş şeklinde konumlanan sesli mesaj özelliği aslında ellerin kullanılmadığı bir formatta daha fazla ilgi görebilir. Böylece kullanıcılar araba kullanırken ya da başka işlerle meşgulken veri kullanımı veya telefon için para ödemeden kolayca iletişim kurabilir.

Bu yeni özellik ile birlikte Facebook'un sesli iletişim pazarındaki konumu güçlendirdiğini de belirtelim. İlk sesli mesaj ve sesli arama özelliklerini 2013 yılında piyasaya süren Facebook, Portal cihazıyla birlikte bu alanda ciddi anlamda faaliyet göstermeye devam ediyor. Instagram'ın kavuştuğu yeni özellikleri göz önünde bulundurduğumuzda özellikle video aramalar odağında geliştirilen Portal'ın gelecek günlerde Instagram ile işbirliğine gidebileceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.