Google Maps'in kişiselleştirilmiş versiyonu iOS'a geliyor

Bu yılın ilk aylarında tanıtılan Google Maps'in Sizin İçin sekmesine sahip kişiselleştirilmiş versiyonu, Android işletim sistemi için 130 ülkeye ve iOS için 40'dan fazla ülkeye açılıyor. 
Google Maps'in kişiselleştirilmiş versiyonu iOS'a geliyor

Bu yılın ilk aylarında Google I/O konferansında tanıtılan Google Maps'in kişiselleştirilmiş versiyonu iOS'a geliyor. Bu kişiselleştirilmiş versiyonu kullanan kişiler, etrafında olup bitenlerden de haberdar olabiliyor. İşletmeler odağında çevreyi tarayan Google Maps, işletmelerin etkinlikleri ya da kampanyaları hakkında kullanıcıları bilgiledirebiliyor.

Uygulama aynı zamanda kullanıcılara görmeleri, yemek yemeleri veya keşfetmeleri için kişiselleştirilmiş önerilerde de bulunuyor. Hatta bu ikinci özellik artık yenilenen Google Maps'in Sizin İçin sekmesinde yer alıyor. Yenilenen Google Maps'in Haziran ayında Android kullanıcılarının ilgisine sunulduğunu da hatırlatalım.

Bir süredir Android cihaz kullanan belli sayıda kullanıcıya açılmış olan Sizin İçin sekmesi, bugünden itibaren Android işletim sistemi için 130 ülkeye ve iOS için 40'dan fazla ülkeye açılıyor.

Bu sekmeyi açtığınızda bir çok farklı öneriyle karşılaşabiliyorsunuz. Bu öneriler arasında yeni açılan mekanlar veya restaurantlar veya favori restaurantlarınızdaki yeni menü seçenekleri yer alabiliyor. Bunun yanı sıra Google sevebileceğinizi düşündüğü yerleri de önerebiliyor. Google Maps kullanımlarınız üzerinden tercihlerinizi ve zevklerinizi saptayan uygulama, ne tarz işletmeleri aradığınızı ve takip ettiğinizi de dikkate alıyor.

Eğer uygulamanın size sunduğu önerilerin daha iyi olmasını istiyorsanız, Google Maps üzerinde beğendiğiniz yerel işletmeleri takip edebilirsiniz. Aynı şekilde sıklıkla ziyaret ettiğiniz semtleri de takip etmek, önerilerinizdeki kişiselleştirmeyi arttıracaktır.

Aslına bakarsanız Google Maps'in bu yeni özelliği Facebook'un yerel işletmeler üzerindeki etkisine meydan okuyor. Bir süredir çıkardığı özelliklerle yerel işletmeleri kendisine çekmeye çalışan Facebook, Google Maps ile ciddi bir rekabete başlayabilir. Zira işletmeler Google Maps üzerinden gelişmeleri, indirimleri, etkinlikleri ve hatta istedikleri bilgileri paylaşabiliyor. Üstelik işletmelerin reklamlar aracılığıyla yeni müşterileri hedeflemesi ve kullanıcılara sunulan öneriler arasında yer alabilmesi de mümkün.

Google Maps, geçen Ekim ayında takip etme özelliğini devreye alırken, şirket geçtiğimiz ay da Google My Business uygulamasını işletme sahiplerine tanıttı. Google My Business sayesinde işletme sahiplerinin Google'daki işletme profillerini kolayca güncelleyebildiğini de hatırlatalım.

Tüm bu gelişmeler Google'ın, yerel işletmeler tarafında Facebook'tan daha fazla reklam geliri elde etmeye kararlı olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.