GoPro üretim hattını Çin'in dışına taşıma kararı aldı

GoPro üretim hattını Çin'in dışına taşıma kararı aldı

Donald Trump'ın Çin'e uygulamaya başladığı ekonomik yaptırımlar ve ABD ile Çin arasındaki ekonomi savaşı bir süredir devam ederken, bundan nasibini alanların bir kısmı da üretim hattı Çin'de olan ABD'li şirketler oldu. Aksiyon kamera üreticisi GoPro da onlardan biri ve GoPro tarafından resmi olarak yayınlanan bir bildiri ile şirketin kamera üretim hattını Çin'in dışına taşıma kararı aldığı açıklandı.

Uluslararası satışı yapılacak olan GoPro'ların her ne kadar Çin'de üretimi devam edecek olsa da, ABD'de satılacak GoPro'lar bundan böyle henüz belli olmayan bir yerde üretilecek. Kısacası GoPro bundan böyle Çin'den ABD'ye getirip satacağı ürünlerde gümrük sorunları yaşamamak ve yaptırımlardan nasibini almamak adına, sadece ABD'de satacağı ürünler için ayrı bir üretim hattı kuracak. Belki ABD içerisinde ya da başka bir ülkede üretilecek bu GoPro'lar, sadece ABD pazarında satışa sunulacak. Bu da üretim bandının iki farklı yerde olacağı ve olası bir üretim farklılığının ürünler arasında kalite farkı yaratma olasılığını gündeme getiriyor.

GoPro önlem alıyor

Aksiyon kamerası GoPro, 2019 yaz olarak hedeflendirdiği bu ayrışmayı yapacağını resmi olarak açıklamış oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan GoPro'nun CFO'su Brian McGee bunu yapmalarının kendi işlerine fayda sağlayacağını dile getirdi. Kısacası gerekçe yeni gümrük vergilerinde oluşabilecek yüksek tarifelerin şirketi etkilemesine izin vermemek olarak açıkladı. GoPro, proaktif olarak bu adımlarını iletti. Açıklama sonrasında GoPro hisselerinde hatrı sayılır bir düşüş yaşanmamış olsa da açıklamanın ardından renkler kırmızıydı ve GoPro hisseleri beklenen şekilde herhangi bir yükselişe geçmedi.

GoPro her ne kadar ürettiği son model HERO 7 Black ile satış konusunda iyi işler yapmış olsa da son senelerde kar açıklayamadığı için zor zamanlar geçiriyor. Bu yılın başlarında drone pazarından vazgeçen ve işten çıkarmalar yapan GoPro, tekrar aksiyon kameralarına yönlenerek yeniden yapılanma kararı almıştı. Şimdi ise ticari savaştan etkilenmemek adına önlemler almaya başladı ve temkinlik hareket ediyor gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.