Google, evden çalışma uygulamasını Temmuz 2021'e kadar uzattı

Daha önce çalışanlara yıl sonuna kadar evden çalışabileceklerini söyleyen Google CEO'su Sundar Pichai, bu süreci Temmuz 2021'e kadar uzattı.
Google, evden çalışma uygulamasını Temmuz 2021'e kadar uzattı

Salgın nedeniyle Mart ayında Kuzey Amerika'daki çalışanları evden çalışma düzenine geçiren Google, yaptığı yeni bir açıklama ile evden çalışma uygulamasını Temmuz 2021'e kadar uzatacağını duyurdu.

Tam zamanlı ve sözleşmeli olmak üzere toplamda 200 bin çalışanı ilgilendiren bu karar, Google CEO'su Sundar Pichai tarafından alındı. Pichai; üst düzey yöneticilerin bir arada bulunduğu bir toplantı sonrasında kararını kesinleştirdi. 

Daha önce çalışanlara 1 Hazirana kadar evden çalışacaklarını söyleyen Google CEO'su Sundar Pichai, Mayıs ayında çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile evden çalışma sürecinin yılın sonuna kadar devam edebileceğini açıklamıştı. 

Mayıs ayında yaptığı açıklamada Pichai; yaptığı iş nedeniyle fiziksel olarak ofiste bulunması gereken çalışanların güvenlik önlemlerinin artırılmasıyla birlikte Haziran ya da Temmuz gibi ofise dönebileceğini de belirtmişti. 

Covid-19 salgınının silikon vadisindeki çalışma düzenini tamamen değiştirdiğini söyleyebiliriz. Mayıs ayında Apple çalışanları ofise dönmeye başlarken, Twitter çalışanları artık sürekli evden çalışmaya başladı. Microsoft ise dünya çapındaki tüm fiziksel mağazalarını kapatarak; bir süredir evden çalışan mağaza çalışanlarını farklı departmanlara sevk etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.