Microsoft dünya çapında tüm mağazalarını kapatma kararı aldı

Tüm mağazalarını kapatmayı planlayan Microsoft, 4 farklı mağazasını ise deneyim merkezi olarak yeniden tasarlayacak.
Microsoft dünya çapında tüm mağazalarını kapatma kararı aldı

Covid-19 salgınıyla birlikte global şirketler hem çalışma şartlarını hem de fiziksel işletme anlayışını gözden geçiriyor. Microsoft, dün yaptığı bir açıklama ile ABD'deki ve dünya çapındaki dükkanlarını kapatma kararı aldığını duyurdu. Yine de şirketin, New York, Londra, Sidney ve Redmond kampüsü olmak üzere 4 farklı konumdaki mağazalarını deneyim merkezi olarak yeniden tasarlayacağını belirtelim. 

Mağazaları ardında bırakarak e-ticarete odaklanan Microsoft, Microsoft.com, Xbox ve Windows üzerinden 190 pazarda 1.2 milyar aylık müşteriye sahip olduğunu söyledi.  Şirkete kaynaklar ise Microsoft'un aslında gelecek yıl itibariyle fiziksel mağazaları kapatmayı planladığını ancak Covid-19'un bu süreci hızlandırdığını dile getirdi. 

Microsoft Mağazalarının tatil döneminde piyasaya sürülecek olan Xbox Series X'in satış dönemde açık olması bekleniyor. Şirket, iki ekranlı bilgisayar Surface Neo'yu da tatil döneminde piyasaya sürmeyi planlıyordu ancak şimdilik, bu plan ertelendi.  Bu yıl mağazalarda yer alması beklenen bir diğer ürün de Surface Duo. Ancak mağazaların kapanma kararı ile birlikte, tüketicilerin ürün ile online satışta buluşması olası. 

Pandemi sonrasında gelen yeni normal döneminde Microsoft'un mağazalarını yeniden açmak için herhangi bir adım atmadığını belirtelim. Hatta şirket, mağazaların ne zaman açılacağına dair bir tarih vermekten de sakınmıştı. Microsoft mağazalarının genellikle ABD'de hala kapalı olan AVM'lerde yer aldığını düşündüğümüzde, şirketin mağazalarının açılmaması dikkat çekmemişti Ancak görünen o ki; Microsoft mağazalarını tekrar açmaktan uzun süre önce vazgeçmiş olmalı. 

Bu arada Microsoft'un mağaza ekibindeki çalışanları işten çıkarmayacağını belirtelim Microsoft Mağaza VP'si David Porter paylaştığı bir LinkedIn gönderisinde, çalışanların farklı alanlarda değerlendireceğini söyleyerek şirketin açıklamasını destekledi. 

Covid-19 salgının tüm dünyayı etkisine aldığı dönemde, mağaza çalışanlarının uzaktan çalışma düzenine geçtiğini açıklayan Microsoft, pandemi süresince çalışanların maaşını ödemeye devam etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.