Sinan Güler tarafından hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın 6 girişimi

SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın Demoday'inde sunum yapan 6 girişime yakından bakalım.
Sinan Güler tarafından hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın 6 girişimi

Profesyonel Türk Basketbolcusu ve Melek Yatırımcı Sinan Güler tarafından, spor ve girişimcilik ekosistemlerinin gelişimini desteklemek için hayata geçirilen SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın Demoday'i online bir etkinlikle gerçekleşti. Spor eksenli ürün ya da hizmeti olan girişimleri uluslararası potansiyel partner, mentor ve yatırımcılarla buluşturma hedefiyle başlatılan programda 6 girişimin sunumunu izleme fırsatı yakaladık.

SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı, farklı teknoloji alanlarında faaliyet gösteren ve spor eksenli sorunlara çözümler sunan spor girişimlerinin büyümesine yardımcı olmak, yatırımcıları ulusal ve global spor girişimcileri ile tanıştırmak ve seçilen girişimleri ülkemiz spor ekosistemi paydaşlarıyla buluşturabilmeyi amaçlıyor. 

SG Spor Girişimleri Hızlandırıcı Programı'nın Demoday'inde sunum yapan 6 girişime yakından bakalım.

e-playout

Kendini geliştirmek isteyen e-spor oyuncularını ve takımlarını; özel ders alır gibi e-spor eğitimi alabileceği profesyonel/tecrübeli e-spor oyuncuları ve koçları ile bir araya getiren bir platform olarak faaliyet gösteriyor. En iyi oyuncular, e-playout platformu için video eğitim setleri hazırlıyor ve platformun kişiselleştirilmiş özellikleri nedeniyle kullanıcılar da kendileri için en uygun eğitimi bulabiliyorlar. Video eğitimini yeterli bulmayan kullanıcılar kendilerini geliştirebilecekler birebir eğitim ve e-spor eğitmenleri ile canlı yayın eğitimleri de gerçekleştirebiliyorlar.

Platformun hedef kitlesini, çoğunlukla 12-25 yaşları arasında Bilgisayar, Xbox ve Playstation oyuncuları, kendilerini belirli bir alanda geliştirmek isteyenler, yeni bir oyuna başlamak ve oyunun temellerini öğrenmek isteyenler ve en önemlisi, profesyonel e-spor oyuncuları oluşturuyor.

Garage Live

Garage Live, benzersiz ve kolay bir şekilde canlı çoklu kamera ile 360 derece video akışı için tam bir hizmet çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Garage Live için etkileşimli ve sürükleyici yayınlar için uyarlanabilir uçtan uca sistem mimarisi demek de mümkün. Ağ medya kanalları ve video içerik yayıncılarını hedef kitle olarak belirleyen Garage Live, yeni ve etkileşimli bir içerik deneyimi isteyenlere de hizmet sunuyor. Girişimin daha önce Türk Telekom ve Fenerbahçe maçını ve Fox TV'nin Yaparsın Aşkım adlı programını 360 derece formatında yayınlandığını hatırlatalım.

Platform, kolay adaptasyon, erişilebilirlik ve etkileşim sunuyor.

PlayDecent

PlayDecent için, herkesin kendi espor etkinliklerini düzenleyebildiği bir online altyapı platformu ya da interaktif bir turnuva ve lig platformu diyebiliriz. Platform, her türden esporcuya kendi oyunlarını organize edebilme veya tek bir yerden bu oyunlara katılabilecekleri alan ve araçları sunuyor. PlayDecent, benzer tercihlere sahip oyuncuların bir araya gelmesini ve eşleşmesini sağlayarak, en sıradan oyuncuların da etkinliklere katılabilmesini ve bu şekilde esporların demokratikleşmesini sağlıyor. Oyun şirketlerine API'lerle bağlı otomatik ve ölçeklenebilir sistem, organizatör veya markalara etkinliklerini kendi özel sayfalarında sınırsız sayıda oyuncuyla düzenlemeye izin veriyor. Bu da sponsorlara oyuncularla saniyeler değil, günlerce sanal etkinliklerle bağ kurma olanağı sağlıyor.

Sporzy

Sporzy, spor aktiviteleri yaratabileceğiniz ya da bu aktivitelere katılabileceğiniz, size en uygun ve yakın aktiviteyi harita üzerinde seçebileceğiniz, favori sporunuza göre filtreleyebileceğiniz ve listeleyebileceğiniz, entegre ödeme sistemi ile ödeme işlemlerinizi hızla ve güvenle yapabileceğiniz bir sosyal ağ ve pazar yeri çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Bireylerin egzersiz hedeflerine ulaşmalarını, yüksek motivasyon seviyelerini korumalarını sağlamak için tasarlanan platformun Türkiye'de 500 binden fazla kullanıcısı olduğunu da hatırlatalım.

Uniqgene

Sadece 45 saniyede alacağınız tükürük örneğiyle genetiğiniz hakkında hızlı ve kolay bilgi edineceğiniz bir test yöntemi olarak hizmet veriyor. Platformun web sitesi üzerinden size en uygun olduğunu düşündüğünüz paketleri seçip test kitinizi sipariş ediyorsunuz. Paket elinize ulaştıktan sonra, tükürük örneğinizi pakette bulunan açıklamaları takip ederek tekrar kutuya yerleştirip 48 saat içinde Uniqgene'e geri gönderiyorsunuz ve böylelikle genetiğiniz hakkında bilgi edinmiş oluyorsunuz.

Platformda yapabileceğiniz sporlar ve genetik alt yapınız hakkında en kapsamlı sonuçlara ulaşabileceğiniz Uniqgene Potansiyel Paketi, metabolizmanızı etkileyen genetik faktörleri test edip size özel beslenme önerileri sunduğumuz Uniqgene Beslenme Paketi ve farklı antrenmanlara tepki verme potansiyelinize göre spor yaparken yaşayabileceğiniz sakatlıklardan korunmanızı sağlayacak Uniqgene Sakatlık Önleme Paketi gibi seçenekler bulunuyor.

Woxis

Woxis, robotik teknolojisini kullanarak sporculara yönelik antrenman sistemleri geliştiren bir girişim. Woxis'in tasarım, mühendislik ve yazılım gibi farklı disiplinlerden oluşan bir ekibi bulunuyor. 2017 yılında Tübitak Bigg ile girişimcilik ekosistemine atılan Woxis, iş birliklerinden aldığı desteklerle fikrini daha da ileri götürmeyi hedefliyor. Woxis, kişisel koçluk, dijital antrenman içerikleri ve hijyen gibi problemlerden dolayı spor salonlarını tercih etmeyen kişiler için tek bir ekipmanla aslında tüm spor salonunu kişinin hizmetine sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.