Salgın sonrası Apple çalışanları ofise dönecek, Twitter çalışanları artık sürekli evden çalışabilecek

Apple çalışanları yakında şirketin büyük ofislerinde çalışmaya devam edecek. Twitter ise isteyen çalışanlarının salgın atlatıldıktan sonra da evden çalışma sistemine devam edebileceğini açıkladı.
Salgın sonrası Apple çalışanları ofise dönecek, Twitter çalışanları artık sürekli evden çalışabilecek

Corona virüs salgınının dünyayı kökten değiştirdiği ittiği artık yadsınamaz bir gerçek. Değişen gündelik alışkanlıklarımızın yanı sıra çalışma şekillerinde ve gelecek planlarında da ciddi değişimler görülmeye devam ediyor. Bu dönemde evden çalışmaların artması ve hem yöneticilerin hem de çalışanların uzaktan çalışma sistemine alışması, akıllara şirketlerin gelecekte ne gibi bir yol izleyeceği, ofislerin yerini evlerin ya da ortak çalışma alanlarının alıp almayacağı gibi soruları getiriyor. Büyük teknoloji şirketleri şimdiden bu konuda ipuçları vermeye başladı. 

Apple'da dönüşler başlıyor

Apple, salgın döneminden sonra ofislere dönüleceğini açıkladı. Apple çalışanları yakında şirketin büyük ofislerinde çalışmaya devam edecek. Apple'ın önümüzdeki birkaç ay içinde çalışanları aşama aşama geri getireceği söyleniyor. Şirketin bu hareketi, Facebook ve Google gibi diğer büyük teknoloji şirketlerinden farklı bir yaklaşım izlediğini kanıtlıyor. Zira Facebook, temmuz başında ofislerini yeniden açmaya başlayacak, ancak çalışanların yılın geri kalanında uzaktan çalışmasına izin verecek. Google ise çalışanlarına yılın geri kalanında büyük olasılıkla evden çalışacaklarını, ancak ofise geri dönmesi gerekenlerin bunu haziran veya temmuz aylarında yapabileceğini söyledi.

Apple'a göre işe dönmenin ilk aşaması, evde çalışmakta zorluk çekenlerin ofislere dönmesiyle başlayacak. Temmuz ayında ise daha fazla Apple çalışanı, ofis masalarının başlarında olacak. 

Twitter tamamen evden çalışma modeline geçiyor

Tüm süreç boyunca ofise dönüş konusunda en farklı yol izleyen şirket ise Twitter oldu. Salgın döneminde çalışanlarına evden çalışma zorunluluğu getiren Twitter, isteyen çalışanlarının salgın atlatıldıktan sonra da evden çalışma sistemine devam edebileceğini açıkladı.

Karar, pandemi sürecinde evden çalışma sisteminin başarılı olmasından dolayı alındı. Ancak isteyen çalışanlar, açıldığında, ofisten çalışmaya devam edebilecek. Bu noktada tercih çalışana bırakıldı. Twitter'dan yapılan açıklamada çalışanlar evlerinden çalışmaya uygun şartlara ve pozisyona sahipse, bunu sonsuza dek sürdürebilecekleri ifadesi yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.