Jack Ma tarafından kurulan Ant Group, 200 milyar dolar değerleme ile halka arza hazırlanıyor

Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Alibaba kurucusu Jack Ma tarafından kurulan Ant Group, halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Jack Ma tarafından kurulan Ant Group, 200 milyar dolar değerleme ile halka arza hazırlanıyor

Alibaba ve Ant Group'un fintech girişimi Alipay'in yıllık 1.3 milyar kullanıcıya ulaştığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Alibaba kurucusu Jack Ma tarafından kurulan Ant Group, halka arz gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Ant Group hem Shanghai hem de Hong Kong'da halka arz gerçekleştirecek. The Wall Street Journal ve Bloomberg'in şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberlere göre ise Ant Group halka arzında değerleme ise 200 milyar dolar olarak konuşuluyor.

Bu durum gerçekleşirse Ant Group tarihin gördüğü en büyük halka arzlardan birini gerçekleştirmiş olacak. Alipay'in de sahibi olan Ant Group'un şirket değerlemesinin şu an için 150 milyar dolar seviyelerinde olduğunu ve günümüzün en  önemli unicornlarından olduğunu da hatırlatalım. 

Halka arzın tam olarak ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu halka arz Ant Group'un Çin'deki hizmet sektörünü dijitalleştirme - sayısallaştırma hedefini hızlandırmasına yardımcı olacak.

Halka arz kararı ile ilgili bir açıklama da paylaşan Ant Group yönetim kurulu başkanı Eric Jing, halka açık bir şirket olmanın müşteriler, iş ortakları, çalışanlar, hissedarlar ve regülatörlere karşı ekstra bir şeffaflık sağlayacağını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.