Açık bankacılık ve API platformu Belvo, 10 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılının Mayıs ayında Pablo Viguera ve Uri Tintore tarafından Barselona'da kurulan Belvo, birinci yılında önemli bir yatırım aldığını duyurdu.
Açık bankacılık ve API platformu Belvo, 10 milyon dolar yatırım aldı

Latin Amerika'da hizmet veren açık bankacılık ve finansal veri API platformu Belvo, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. 2019 yılının Mayıs ayında Pablo Viguera ve Uri Tintore tarafından Barselona'da kurulan Belvo, birinci yılında önemli bir yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Belvo, ABD merkezli Founders Fund ve Arjantin merkezli Kaszek Ventures liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı. Meksika ve Kolombiya'da hizmet veren Belvo, neobanklar, kredi ve kişisel finans sağlayıcıları olmak üzere pek çok fintech ile birlikte çalışıyor.

Söz konusu fintechler Belvo'nun API'ını kullanarak kendi projeleri üzerinde çalışabiliyor. Belvo tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 10 milyon dolarlık yatırım özellikle ürün geliştirme ve ekibi büyütmek için kullanılacak. Alınan yatırım ile birlikte Belvo ekibinin 3 katına çıkması hedefleniyor. 

Meksika ve Kolombiya'nın ardından Brezilya pazarına da girmeyi hedefleyen Belvo, alınan yatırım ile birlikte São Paulo'da bir ofis de açacak. Belvo'nun şu an için Barselona ve Mexico City'de ofislere sahip olduğunu da ekleyelim. Belvo, ABD merkezli API üreten fintech girişimi Plaid ile oldukça benzer bir iş modeline sahip. Hatırlatmak gerekirse Plaid, geçtiğimiz Ocak ayında 5,3 milyar dolar karşılığında Visa'ya satılmıştı.

Y Combinator girişimleri arasında da yer alan Belvo, aldığı yeni yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırımı ise 13 milyon dolara çıkardı. Belvo'nun yatırımcıları arasında David Velez, MAYA Capital ve Venture Friends de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.