Visa, API üreten fintech girişimi Plaid'i 5,3 milyar dolara satın aldı

Visa, ABD merkezli bir girişim olan Plaid'i satın aldığını duyurdu. Visa tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu satın alma anlaşması için 5,3 milyar dolar ödenecek.
Visa, API üreten fintech girişimi Plaid'i 5,3 milyar dolara satın aldı

Geçtiğimiz Aralık ayında Visa ve PeP'in yurt dışında komisyonsuz para çekimi odağında dikkat çeken bir iş birliğine imza attığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise önemli bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Visa, ABD merkezli bir girişim olan Plaid'i satın aldığını duyurdu.

Visa tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu satın alma anlaşması için 5,3 milyar dolar ödenecek. 5,3 milyar dolarlık bedelin Plaid'in açıklanan son şirket değerlemesinin neredeyse iki katı olduğunu da belirtelim. 2018 yılının Aralık ayında Plaid'in 250 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık.

Hatırlatmak gerekirse şirketin değerlemesi ise 2,65 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Geçtiğimiz Ocak ayında ise Quovo girişimini satın alan Plaid, bu satın alma için 200 milyon doları gözden çıkarmıştı.

Silikon Vadisi'nde kurulan bir girişim olan Plaid, finansal servisler özelinde API'lar geliştiriyor. Plaid'in müşterileri arasında ödeme uygulaması Venmo, borsada işlem yapmanızı sağlayan Robinhood, kripto paralara odaklanan Coinbase ve Gemini gibi önemli firmalar olduğunu da ekleyelim.

Plaid'in yatırımcıları arasında ise Visa, Mastercard, Citi, American Express, NEA, Spark Capital ve Goldman Sachs'ın yer aldığını da belirtelim. Yapılan satın alma anlaşması için çok heyecanlı olduklarını belirten Visa CEO'su Al Kelly, Plaid'in hızlı büyüyen fintech sektöründeki liderlerden biri olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.