Turkcell'den 3 yeni şirket: Lifecell Bulut, Lifecell Müzik ve Lifecell TV

Turkcell, yeni servisleri için şirketler kurduğunu KAP'a bildirdi. Paylaşılan bilgilere göre Lifecell Bulut, Lifecell Müzik ve Lifecell TV şirketleri kuruldu.
Turkcell'den 3 yeni şirket: Lifecell Bulut, Lifecell Müzik ve Lifecell TV

Geçtiğimiz hafta Turkcell CMO'su Ömer Barbaros Yiş'in görevinden ayrıldığını ve yerine vekaleten Alper Ergenekon'un atandığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise karşımıza yeni bir haber ile çıkan Turkcell, yeni servisleri için şirketler kurduğunu KAP'a bildirdi.

Paylaşılan bilgilere göre Lifecell Bulut, Lifecell Müzik ve Lifecell TV şirketleri kuruldu. KAP'a yapılan açıklamaya göre söz konusu şirketlerin her biri 100 bin TL sermaye ile kuruldu. Paylaşılan açıklamaya göre şirketlerin Turkcell'e bağlı Turktell Bilişim Servisleri A.Ş.'nin %100'üne sahip olduğu Lifecell Dijital Servisler ve Çözümler A.Ş. tarafından kurulduğunu da ekleyelim.

Yapılan açıklamalara göre Lifecell TV şirketi radyo, televizyon ve/veya isteğe bağlı yayın hizmetini internet ortamından sunmak için kurulurken, Lifecell Müzik şirketi ise radyo yayıncılığı, televizyon yayıncılığı ve isteğe bağlı yayın hizmeti faaliyetlerinde bulunmak için kuruldu. 

Lifecell Bulut şirketi ise bulut çözümleri ve bu kapsamdaki diğer hizmetleri sunmak kuruldu. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. KAP'a yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Şirketimizin bağlı ortaklıklarından Turktell Bilişim Servisleri A.Ş.'nin %100'üne sahip olduğu Lifecell Dijital Servisler ve Çözümler A.Ş. tarafından sermayesi 100.000 TL olan Lifecell Bulut Çözümleri A.Ş. kurulmuş olup şirketin tescil ve ilanı aşamaları tamamlanmıştır.

Şirket kuruluşunun kamuya açıklanması, yatırımcıların yatırım kararını ve pay değerini etkileyebilecek nitelikte olması nedeniyle ilgili Yönetim Kurulu kararıyla ertelenmiştir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.