n11.com'un halka arzında detaylar netleşti

Yeni bilgiler, n11.com'un halka arzının netleştiğini gösteriyor.
n11.com'un halka arzında detaylar netleşti

Geçtiğimiz haftalarda Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Holdings'in n11.com'u halka arz etmeyi değerlendirdiği haberini sizlere aktarmıştık. Bloomberg'ün haberine göre iki şirket halka arzı değerlendirmek için Citigroup ve Bank of America ile anlaştı. Eğer n11.com halk arz edilirse, BIST'te işlem gören ilk e-ticaret sitesi olacak diyebiliriz.

Hatırlayacaksanız önceki haberimizde konuyla ilgili kendi kaynaklarımıza sorduğumuzda uzun zamandır halka arz için hazırlık içerisinde bulunulduğunu ama henüz bunun netleşmediğini söylemiştik. Yeni bilgiler ise n11.com'un halka arzının netleştiğini gösteriyor.

Doğuş Grubu ve SK Holdings, n11.com'un halka arzı ve azınlık hisselerinin satışını da değerlendiriyor. n11.com'un azınlık hissesi satışının halka arzdan önce de yapılabileceği belirtildi. Halka arzın ise Borsa İstanbul ya da denizaşırı ülkelerde olabileceğinin altı çizildi. Sonuç olarak halka arzın nasıl gerçekleşeceği şu an netlik kazanmasa da n11.com için bu konudaki çalışmalar devam ediyor.

2013 yılında hayata geçirilen n11.com, büyüyen e-ticaret pazarında hacmini artırması haricinde N11 Pro, n11faturam gibi servislerle ürün çeşitliliğini artırmaya çalışıyor. 11.11'in Türkiye'deki ilk uygulayıcılarından diyebileceğimiz N11 son iki yıldır güne özel veri paylaşımını yapmayı ise bırakmıştı. Ayrıca 2019'daki 11.11'de sitesi uzun süre hizmet verememişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.