Apple, 3. parti uygulamaların varsayılan uygulama yapılabilmesi konusunda çalışmalarına başladı

Paylaşılan bilgilere göre kendi e-posta ve internet tarayıcısına sahip olan Apple, iPhone ve iPad’ler için bu uygulamaların yerini doldurabilecek 3. parti uygulamaların varsayılan olarak ayarlanabilmesi üzerinde çalışıyor.
Apple, 3. parti uygulamaların varsayılan uygulama yapılabilmesi konusunda çalışmalarına başladı

Kendi ekosistemine sahip olan ve kapalı bir sistem sunması ile tanınan Apple, 3. parti uygulamaların varsayılan uygulama yapılmasına izin vermeyi düşünüyor. Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre kendi e-posta ve internet tarayıcısına sahip olan Apple, iPhone ve iPad’ler için bu uygulamaların yerini doldurabilecek 3. parti uygulamaların varsayılan olarak ayarlanabilmesi üzerinde çalışıyor.

Apple e-posta ve internet tarayıcısı uygulamalarına sahip olsa da pek çok iOS kullanıcısı dünyanın en popüler uygulamalarından olan Gmail ve Chorme'u kullanmayı tercih ediyor. Söz konusu 3. parti desteği hayat geçerse kullanıcılar Gmail ve Chrome uygulamalarını varsayılan olarak kullanabilecek.

Gmail ve Chorme'un yanı sıra Spotify ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Apple, Spotify gibi 3. parti müzik uygulamalarının HomePod akıllı hoparlörü ile direkt olarak çalışabilmesi için çalışmalara başladı.

3. parti müzik uygulamalarının dolaylı bir şekilde de olsa HomePod ile çalışabildiğini de hatırlatalım. HomePod akıllı hoparlörünü Spotify ile kullanabilmeniz için AirPlay'den yararlanmanız gerekiyor. Söz konusu özellik kullanıma sunulursa AirPlay'e gerek kalmayacak gibi görünüyor.

Fakat bu çalışmaların henüz oldukça erken aşamada olduğunu da ekleyelim. Bloomberg'ün sağladığı bilgilere göre söz konusu özellikler iOS 14 ile karşımıza çıkabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.