Hakan Atilla, Bitcoin'in Borsa İstanbul çatısı altındaki vadeli işlemler piyasasında işlem görebileceğini söyledi

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, Takasbank'ın blockchain tabanlı yeni nesil transfer servisi BigA ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
Hakan Atilla, Bitcoin'in Borsa İstanbul çatısı altındaki vadeli işlemler piyasasında işlem görebileceğini söyledi

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, Takasbank'ın blockchain tabanlı yeni nesil transfer servisi BigA ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Atilla, Takasbank'ın 6 banka ile birlikte BigA üzerinde çalıştığını ve testleri de yaptığını söyledi; BigA'nın altına dayalı olduğunu da belirtti. BigA'nın açılımının "Bir Gram Altın" olduğunu da hatırlatalım.

Hakan Atilla'nın açıkladığına göre her BigA, bir gram altına denk geliyor. Satılan her BigA için banka da bir gram altını hazır tutacak. BigA'yı kullanan banka sayısı artış gösterdiğinde tanıtımı da yapılacak. Atilla ayrıca, BigA'nın diğer dijital paralara göre daha güvenli bir araç olacağının altını çizdi. Daha önceki yazımızdan yola çıkarak, Takasbank'ın BigA projesinde çalıştığı bankalar arasında Albaraka Türk, Garanti BBVA, Kuveyt Türk, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın yer aldığını söyleyebiliriz, ancak 6. bankanın hangi banka olduğu ne yazık ki belli değil. 

Hakan Atilla'nın Bitcoin ile ilgili merak edilen bazı konuları açıkladığını da belirtelim. Zira Atilla, Bitcoin'in Borsa İstanbul çatısı altındaki vadeli işlemler piyasasında işlem görebileceğini söyledi. Ancak konuyla ilgili daha fazla detayı şimdilik paylaşmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.