Morgan Stanley, E*Trade Financial'ı 13 milyar dolara satın alıyor

Paylaşılan bilgilere göre Morgan Stanley, E*Trade Financial'ı satın almak için 13 milyar doları gözden çıkardı.
Morgan Stanley, E*Trade Financial'ı 13 milyar dolara satın alıyor

Morgan Stanley, finansal varlıkların ticaretini yapmak için bir elektronik ticaret platformu sunan E*Trade Financial'ı satın alıyor. Paylaşılan bilgilere göre Morgan Stanley, E*Trade Financial'ı satın almak için 13 milyar doları gözden çıkardı.

13 milyar dolarlık anlaşmanın Morgan Stanley'nin 2008'deki finansal krizden bu yana yaptığı en büyük anlaşma olduğunu da ekleyelim. E*Trade Financial satın alması ile birlikte varlık yönetimi birimini güçlendirmeyi hedefleyen Morgan Stanley, E*Trade Financial satın alması için hisse başına 58,74 dolar ödeyecek. Yapılan anlaşma ile birlikte E*Trade hissedarları sahip oldukları her hisse için 1.0432 Morgan Stanley hissesine sahip olacak.

Haberin ortaya çıkması ile birlikte Morgan Stanley hisselerinin yüzde 4 oranında düştüğünü, E*Trade Financial hisselerinin ise yüzde 23 oranında artığını da ekleyelim. Satın alma anlaşması ile birlikte Morgan Stanley, E*Trade Financial'ın 5,2 milyon kullanıcısına da bünyesine katmış olacak.

Halihazırda E*Trade Financial CEO'su olarak görev yapan Mike Pizzi'nin şirketi yönetmeye devam edeceğini de ekleyelim. Yapılan satın alma ile ilgili açıklamalarda da bulunan Morgan Stanley CEO'su ve yönetim kurulu başkanı James Gorman, E*Trade'in varlık yönetimi işi için olağanüstü bir büyüme fırsatını temsil ettiğini dile getirdi.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu satın alma anlaşmasının 2020 yılının 4. çeyreğinde kapanmasının beklendiğini de ekleyelim. Fintech ekosistmeninde yaşanan hareketin önemli örneklerinden biri olarak tarihe geçecek olan bu satın almanın haricinde geçtiğimiz yılın sonunda E*Trade'in rakibi diyebileceğimiz TD Ameritrade'i de Charles Schwab 26 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.