Lisa AI, 400 bin dolar yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Lisa AI, 400 bin dolarlık yeni yatırım turunu kapattığını duyurdu.
Lisa AI, 400 bin dolar yatırım aldı

Hangi fotoğrafın daha çok beğeni alacağını söyleyen yerli bir uygulama olan Lisa AI'ın Hande Enes'ten 300 bin TL yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Lisa AI, 400 bin dolarlık yeni yatırım turunu kapattığını duyurdu.

Lisa AI'nın 400 bin dolarlık yeni yatırım turuna Teknasyon kurucu ortakları Burak Sağlık, Mustafa Vardalı, Mustafa Sevinç ve Alper Akcan katıldı. Tarık Demir, Orkan Yılmaz ve Nazım Kemal Ure tarafından geliştirilen Lisa AI'ın fotoğrafların Instagram'da alacağı beğeniyi yapay zeka algoritmaları sayesinde tahmin eden uygulama olarak hizmet verdiğini de hatırlatalım. 

Lisa AI uygulaması, beğeni tahmini ve fotoğraf içeriğine uygun etiket üretmenin yanında yakında yayınlanacak yeni versiyonuyla birlikte kullanıcılarının ilham almalarını sağlayacak profesyonel fotoğraf önerilerinde bulunmaya da başlayacak. Bu sayede fotoğrafları çekmeden ve düzenlemeden önce de kullanıcılarına Instagram gönderilerinde yardımcı olmak hedefleniyor.

Alınan yatırımın önemli bir kısmını reklam ve pazarlama faaliyetlerine ayıracak olan Lisa AI, milyon kullanıcıyı bu yıl içinde geçmeyi ve karlı hale gelmeyi hedefliyor. Alınan yatırımı ekibini büyütmek için de kullanacak olan girişim, iOS geliştiricisinden algoritma geliştiricisine kadar pek çok pozisyonda yeni ekip arkadaşları da arıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.