Dünyadan 7 çevre dostu platform

Bu uygulamaların kişiler için daha sürdürülebilir bir yaşam tarzına imkan sağladığını söyleyebiliriz.
Dünyadan 7 çevre dostu platform

Su kaynakları günden güne azalıyor, ormanlar artan dünya nüfusu karşısında yetersiz kalıyor. Her ne kadar doğaya kalıcı zararlar vermiş olsak da bu zararı minimuma indirebilmek bizim elimizde. Bunu yaparken gelişen teknoloji de insanlara mümkün olduğunca yardım olmak istiyor, zira günden güne karşımıza çıkan "çevre dostu uygulamalar" bunu kanıtlar nitelikte.

Dünyanın farklı bölgelerinde kullanıma sunulan 7 çevre dostu platformu sizler için inceledik. Bu uygulamaların kişiler için daha sürdürülebilir bir yaşam tarzına imkan sağladığını söylemek mümkün. Ancak bazı uygulamaların ülkemizde kullanılmadığını en baştan belirtelim.

Forest

Hem globalde hem de ülkemizde kullanılan Forest, dikkat, üretkenlik ve odaklamayı gerçek hayatta ağaç dikimi ile birleştirmenize olanak tanıyor. Telefonunuzu belirli bir süre için kontrol etmediğinizde, uygulama sanal ağaçları büyütmenize izin veriyor ve bu da Trees for the Future tarafından beş Afrika ülkesinde dikilen gerçek ağaçlar ile değiştirilebiliyor. Uygulamanın kullanım ücreti globalde 1,99 dolar, ülkemizde ise 12,99 TL.

Uygulamayı hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Tap

Plastik şişeler, okyanuslarımızdaki en büyük plastik kirliliği kaynaklarından biri. Vaziyet böyleyken tekrar kullanılabilir bir su şişesine geçmek, israfı azaltmanın en basit yolu diyebiliriz. Tap, musluk bulunduğunuz yere erişir ve yakındaki su doldurma istasyonlarını bulmanızı sağlıyor, böylece plastik çöp oluşturmadan su doldurmanız mümkün oluyor. Tap de hem globalde hem de ülkemizde kullanılan uygulamalardan biri. 

Tap'i hem App Store'dan hem de Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

HowGood

HowGood, kullanıcıların daha sürdürülebilir seçimler yapmasına yardımcı olmak için bir milyondan fazla gıda ürünü derecelendirmesi içeren bir veritabanına sahip. Büyüyen yönergeler, işleme uygulamaları ve şirket davranışları ile derecelendirilen her ürünle, bu uygulama, etik olarak üretilen ve minimum işleme ile çevre dostu gıda seçerek ne yedikleri konusunda daha dikkatli olmak isteyen kullanıcılar için harika bir araç diyebiliriz.

JouleBug

JouleBug sürdürülebilir yaşamın en iyi kısımlarını sosyal etkileşim ve tasarrufla birleştiriyor. Uygulama, kullanıcıların sürdürülebilir alışkanlıklarını rekabetçi bir şekilde izleyip puanlamalarını ve arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlıyor. JouleBug, daha sürdürülebilir bir yaşam tarzına yardımcı olabilecek küçük değişiklikler için öneriler ve ipuçları da içeriyor.

JouleBug'ı App Store'dan indirebilirsiniz.

PaperKarma

Önemsiz postaların çevre için oldukça kötü olduğunu söyleyebiliriz. PaperKarma ile posta kutunuzda görünen gerçek gereksiz önemsiz postaları durdurabilir, böylece kağıt israfını engelleyebilirsiniz. Uygulama içinde, önemsiz postanızın bir fotoğrafını çekersiniz ve yaklaşık 24 saat sonra aboneliksiz bir bildirim alırsınız.

Uygulamayı hem App Store hem de Google Play Store'dan indirebilirsiniz. Ancak uygulamanın Türkiye'de aktif olmadığını belirtelim.

Olio

Olio ile ABD'deki kullanıcılar yiyecekleri paylaşmak için komşuları ve yerel işletmelerle bağlantı kurabilirler. Böylelikle yiyecekler çöpe gitmez ve ihtiyaç sahipleriyle buluşur.

Uygulamayı App Store ve Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

No Waste

Buzdolabınızdaki, dondurucunuzdaki ve kilerinizdeki öğelerin envanterini çıkarmanızı sağlayan etkileşimli bir organizasyon uygulaması olan No Waste ile yiyecek atıklarınızı azaltmak mümkün. Hiçbir şeyin boşa gitmemesini ve listelerinizi arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmasını sağlamak için yiyecekleri kategoriye veya son kullanma tarihine göre sıralayabilir ve arayabilirsiniz.

No Waste'i App Store'dan indirebilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.