Yatırım sayısını 37'ye çıkaran GBA, 2019 yılında 1,2 milyon dolar yatırım yaptı

2019 yılına air verilerini paylaşan GBA, 2019 yılında 7 milyon TL yani 1,2 milyon dolar yatırım yaptı.
Yatırım sayısını 37'ye çıkaran GBA, 2019 yılında 1,2 milyon dolar yatırım yaptı

Geçtiğimiz yıl içinde pek çok yatırım haberi ile karşımıza çıka GBA (Galata Business Angels) 2019 yılına air verilerini paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre Galata Business Angels, 2019 yılında 7 milyon TL yani 1,2 milyon dolar yatırım yaptı.

2019 yılında portföyüne, Alotech, Temiz.co ve Userguiding’i gibi girişimleri katan GBA, daha önce yatırım yaptığı Tutumluanne, Garajsepeti, Kolay İK ve Fazla Gıda’ya da follow on yatırımları yaptı. Toplam yatırımın büyük bölümünün mevcut portföy şirketlerine yapıldığını da ekleyelim. Mevcut portföy şirketlerine 1 milyon dolar yatırım yapılırken yeni portföy şirketlerine ise 200 bin dolar yatırım yapıldı.

Bugüne kadar toplamda 7,2 milyon dolar yatırım yapan GBA’nın yatırım yaptığı şirket sayısı da 37’ye ulaşmış oldu. 2019 yılında GBA'nın tek turda yaptığı en yüksek yatırımın Fazla Gıda girişimine yapılan 450 bin dolarlık yatırım olduğunu da ekleyelim.

GBA girişimleri 2019 yılında, girişim sermayelerinin daha fazla dikkatini çekmeye de başladı. Galata Business Angels'tan yatırım almış girişimleri sonraki turlarda fonlayan girişim sermayelerine baktığımızda, Sequoia, 212, 500 Startups Istanbul’un yanına, 2019 yılında Maxis investments, Collective Spark, Esor Investments ve Almanya’dan Monkfish Equity’nin katıldığını da görüyoruz.

2019 yılının Türk girişimcilik ekosistemi adına önceki senelere oranla durgun geçmesine rağmen, GBA yatırımlarına önemli ölçüde devam ettiğini belirten GBA Başkanı Emre Kurttepeli, yeni yatırım turları yapan portföy şirketleri de dahil olmak üzere, toplamda 8 tur yaptıklarını dile getirdi.

2019 yılında Galata Business Angels'a yeni üyelerin katıldığını da paylaşan Kurttepeli, toplam 35 üyeye ulaştıklarını da açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.