Fazla Gıda, Galata Business Angels’tan 450 bin dolar yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Fazla Gıda, seri A öncesi çıktığı yatırım turunda, Galata Business Angels’tan (GBA) yatırım aldı.
Fazla Gıda, Galata Business Angels’tan 450 bin dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Fazla Gıda'nın 3. yatırım turunu 2,2 milyon TL ile tamamladığını sizlere aktarmıştık. Bugün yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Fazla Gıda, seri A öncesi çıktığı yatırım turunda, Galata Business Angels’tan (GBA) yatırım aldı.

Atıl ürünleri ekonomiye, çevreye ve topluma yeniden kazandıran bir girişim olarak hizmet veren Fazla Gıda, Galata Business Angels’tan 450 bin dolar yatırım aldı. GBA’nın 2019 yılındaki takip yatırımlarından biri olan 450 bin dolarlık Fazla Gıda yatırımını GBA tarihinde bir girişime tek turda yapılan en büyük yatırım olduğunu da ekleyelim.

Gıda odağında sosyal teknoloji girişimi olarak hizmet veren Fazla Gıda'nın ilk yatırımını ise 2017 yılında 500 Istanbul'dan aldığını da hatırlatalım. 450 bin dolarlık yatırımın Galata Business Angels’ın Fazla Gıda'ya yaptığı ilk yatırım olmadığını da ekleyelim. Galata Business Angels, Fazla Gıda'nın geçtiğimiz yıl tamamlanan 2,2 milyon TL'lik yatırım turuna da katılmıştı.

Projeye, Fazla Gıda kurucusu Olcay Silahlı ve ekibine en başından beri GBA olarak inandıklarını belirten Fazla Gıda’nın ilk tur yatırımcılarından GBA üyesi Ömer F. Akarca, Fazla Gıda’nın öncelikle Türkiye’de sonra da globalde sürdürülebilir üretim ve tüketim konusunda farkındalık yaratacağını ve ekonomik olarak önemli bir pazar payı yakalayacağına inandığını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.