Fazla Gıda 3. yatırım turunu 2,2 milyon TL ile tamamladı

Fazla Gıda 3. yatırım turunu 2,2 milyon TL ile tamamladı

Satılamayan gıdaların çöpe atılması yerine finansal kaybı azaltırken aynı zamanda çevresel ve sosyal açıdan sorumlu şekilde değerlendirilmesine yardım eden bir girişim olan Fazla Gıda, 3. tur yatırımını aldı. Fazla Gıda'nın bu turda aldığı yatırım bedeli ise 2,2 milyon TL.

Yatırım turuna Ahmet Şevki Altın, EGİAD, Nuri Cem Erbak, GBA (Ahu Serter, Yılmaz Yıldız, Ömer Faruk Akarca, Uğur Şeker) Ercan Solmaz, Meltem Kirişçi, Özgür Trakya, Haluk Can Hür ve Tarık Bayar'ın katıldığını da ekleyelim. Yapılan yatırımın GBA’nın bu seneki 4. yatırımı ve toplamdaki 32. yatırımı olduğunu da ekleyelim.

1,5 sene önce kurulan Fazla Gıda, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 500 Istanbul’dan 60 bin dolar yatırım almıştı. Bu yatırımın ardından Hospitality.Digital ve Techstars ortaklığındaki Metro Retail Accelerator powered by Techstars Berlin programından 120 bin euro yatırım alan girişim oldukça kısa süre içinde 3. yatırımını da almış oldu.

Fazla Gıda'nın aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından dünya çapında destek alan 9 girişimden biri olma özelliği taşıdığını da ekleyelim. Fazla Gıda aldığı yatırım ile Türkiye’de mevcut operasyonlarının daha fazla ilde aktif hale gelmesini sağlarken veri analitiği ve geri dönüşüm çözüm önerilerinin de teknoloji altyapılarını geliştirmeye devam edecek.

Kurtarılan gıda miktarı 1600 ton

Türkiye’den çıkan bir girişim olarak dijital atık yönetimi konusunda bölgesel liderlik elde etmeyi hedefleyen Fazla Gıda, önümüzdeki dönemlerde yurt dışı çalışmalarını da hızlandıracak. Fazla Gıda kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye’nin 19 şehrinden gıda kurtarma işlemi yapılmasını sağlarken kurtardığı gıda miktarı ise 1600 tona ulaştı.

Bu süre zarfında Gıda Bağışı uygulaması ile başlayan çözümlerini de genişleten girişim yeniden satış, geri dönüşüm, hayvan yemi ve veri analizi uygulamalarını da devreye aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.