Gıda odağında sosyal teknoloji girişimi Fazla Gıda, 500 Istanbul'dan yatırım aldı

Gıda odağında sosyal teknoloji girişimi Fazla Gıda, 500 Istanbul'dan yatırım aldı

Kendisini teknolojik bir sosyal girişim olarak tarif eden Fazla Gıda, 500 Istanbul'dan yatırım aldı.

Yatırımla ilgili her iki taraftan da açıklama gelmezken tutarın diğer 500 yatırımları gibi 100 bin dolar dolaylarında olduğunu tahmin ediyoruz.

Çöpe atılacak fakat, son kullanma tarihi gelmemiş ve besin değerleri de yerinde olan gıdaları satıcılardan alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştıran girişim, şimdiden Migros ve CarrefourSA ile çalışmaya başlamış.

Girişimin kurucu ortaklarından Olcay Silahlı ile konuştuğumuzda öğrendik ki; hem büyük market zincirleri hem de diğer satıcıların sosyal sorumluluk tarafı bir yana, fazla gıdalarını bağışlamaları, onlara vergi avantajı da getiriyormuş.

Fazla Gıda'nın kullanıcılarına vergi muafiyeti sağlaması dışında öne çıkan özelliklerinden bir diğeriyse CRM ya da stok yönetim süreçleriyle entegre bir sosyal sorumluluk imkanı sağlaması. Bu arada girişim, topladığı fazla gıdaları gıda bankaları ve yardım derneklerine ulaştırıyormuş.

Diğer yandan girişim, tüm dünyada açlık ile savaşan ve sosyal girişimleri destekleyen KellyDeli Foundation ile Thought for Food işbirliğiyle kurulan The Good Kitchen programına kabul almış.

SUCOOL mezunu olan Fazla Gıda'yı ayrı bir haberde sizlere detaylıca tanıtacağız. Hem girişimle hem de 500 Istanbul'la ilgili gelişmeleri Webrazzi'de takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.