Yandex, sürücüsüz araçlar için Lidar sensörleri ve kamera geliştiriyor

Yandex, sürücüsüz araçların için iki yeni Lidar sensörü ve bir kamera geliştiriyor. Paylaşılan bilgilere göre Yandex söz konusu Lidar sensörlerinin ve kameranın testlerine şimdiden Moskova'da başladı. 
Yandex, sürücüsüz araçlar için Lidar sensörleri ve kamera geliştiriyor

Rusya'nın en önemli teknoloji firmalarından olan Yandex'in Yandex.Rover adında bir teslimat robotu geliştirdiğini ve testlere başladığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Söz konusu teslimat robotu Yandex'in sürücüsüz otomobiller için gerçekleştirdiği yazılım ve donanım odaklı çözümleri test etmek için kullanıyordu.

Bugün karşımıza çıkan yeni bir habere göre ise Yandex, sürücüsüz araçların için iki yeni Lidar sensörü ve bir kamera geliştiriyor. Paylaşılan bilgilere göre Yandex söz konusu Lidar sensörlerinin ve kameranın testlerine şimdiden Moskova'da başladı. 

Söz konusu yazılım ve donanım teknolojileri Yandex.Rover adında bir teslimat robotunda kullanılan sensör ve kameralar ile aynı. Kısacası Yandex.Rover teslimat robotu ile başlayan test süreci araçlarla birlikte Moskova sokaklarına da taşınmış oldu.

Lidar sensörleri sürücüsüz otomobillerin kilit parçalarından biri. Lidar sensörlerin sadece Yandex tarafından kullanılmadığını da ekleyelim. Waymo, Uber ve GM gibi önemli firmalar da sürücüsüz otomobiller için Lidar sensörleri kullanıyor. 

Yandex'in paylaştığı bilgilere göre geliştirilen Lidar sensörleri yazılım sayesinde sürüş esnasında çeşitli ayarlamalar ve taramalar yapabiliyor. Sensörler 200 metre uzaklığındaki nesnelere bile herhangi bir sorun olmadan odaklanabiliyor. Bu sayede daha güvenli bir sürüş deneyimi vadediliyor. Paylaşılan bilgilere göre Yandex tarafından üretilecek olan Lidar sensörlerinin pazardaki diğer sensörlere oranla daha uygun fiyatlı olacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.