Şirket kartıyla striptiz klübünde 75 bin dolar harcayan Silikon Vadisi CEO'su kovuldu

Turvo CEO'su Eric Gilmore işten atılmasının ardından Ağustos ayında şirkete dava açtı. Harcamalar konusundaki iddiaları inkar etmeyen Gilmore, işten çıkarılma sürecinin prosedürlere uygun olmadığını öne sürdü.
Şirket kartıyla striptiz klübünde 75 bin dolar harcayan Silikon Vadisi CEO'su kovuldu

Silikon Vadisi'si merkezli girişim Turvo'nun CEO'su Eric Gilmore, şirket kartından striptiz klüplerinde 75 bin dolardan fazla harcama yapması sonucunda Mayıs ayında sessiz sedasız bir şekilde kovuldu.

Yayınlanan yasal dosyaya göre müşterilerini eğlendirmek için striptiz klüplerine giden Gilmore, 3 yıllık dönemde "yetişkin eğlence merkezlerine" harcadığı 76 bin 120 dolar masraf olarak gösterdi. Gilmore'un 125 bin dolara ulaşan eğlendirme masrafları Mayıs ayında Turvo'nun Finans ve Mali İşler Müdürü tarafından kart harcamaları incelenirken fark edildi. 

İşten atılmasının ardından Ağustos ayında Turvo'ya dava açan Gilmore, harcamalar konusundaki iddiaları inkar etmedi. Ancak yönetim kurulunun onu işten çıkarırken, prosedürlere uygun hareket etmediğini öne sürdü. Davanın Eylül ayında anlaşmayla sonuçlandığını belirtelim.

2014 yılından bu yana Lojistik sektörü için yazılım üreten Turvo, 435 milyon değerlemeye sahip. Scott Gilmore, Sai Nagboth, ve Jeff Dangelo tarafından kurulan şirket, Nest'in eski CEO'su Tony Fadell, Box CEO'su Aaron Levie ve Square'in Ürün Mühendislik Lideri Gokul Rajaram gibi önemli isimlerden 89 milyon dolar yatırım almıştı. 

Şirket, Kasım ayında yeni CEO'su Scott Lang'i göreve getirirken, Gilmore'un hala en büyük hissedar olarak yönetim kurulunda varlığını sürdürdüğünü belirtelim. Olayların ardından Scott Lang'e bir röportajda "Potansiyel müşterilerinizi striptizcilerin eklemleriyle kazanmayı planlıyor musunuz?" sorusu soruldu. Lang bu soruya: "Asla böyle bir şey yapmadım ve asla böyle bir şey yapmayacağım" cevabını verdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.