Yandex'in teslimat robotu Yandex.Rover test ediliyor

Yandex'in teslimat robotu Yandex.Rover, şirketin Moskova'daki merkezinde test amaçlı olarak kullanılmaya başlandı. Yandex bu aracında geliştirdiği otonom sürüş kabiliyetlerini de test ediyor.
Yandex'in teslimat robotu Yandex.Rover test ediliyor

Rus arama motoru Yandex, tıpkı rakibi Google gibi sadece bir arama motoru olarak değil, teknolojiye öncülük etmesi ile de anılıyor. Bir süre önce otonom araç sürüş testlerine başlayan şirket, henüz geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği duyuruda 1.6 milyon kilometreyi aşkın yol kat ettiğini ve otonom sürüş teknolojisini geliştirdiğini paylaşmıştı.

Yandex, sürücüsüz otomobiller için gerçekleştirdiği yazılım ve donanım odaklı çözümleri test etmek adına haberimize konu olan yeni bir araç daha geliştirdi. Yandex.Rover adını alan, altı tekerlekli bu teslimat robotu test sürüşlerine başladı. Moskova'da bulunan ve 7 bin kişinin çalıştığı Yandex kampüsünde testlere başlayan bu yeni teslimat robotu şimdilik kendisine teslim edilen dokümanları farklı binalar arasında taşıyacak.

Yandex.Rover, kampüsteki getir-götür işlerini devralırken, robotların hareketleri tamamen otonom olacak şekilde tasarlanmış. Ancak otonom araçların hareketleri şimdilik bir operatör aracılığıyla gözlemleniyor ve araç testlerin gerçekleştiriyor. Bununla birlike Yandex, teslimat robotunun farklı hava koşullarında da operasyonlarını devam ettirmesini amaçlamış. Böylece Yandex.Rover, yağmurlu ya da karlı havalarda da görevini sürdürecek şekilde dizayn ediliyor.

Bir yaya hızında hareket edecek araç, üzerindeki sensörler sayesinde hem gündüz hem de gece sürüş yapabilecek şekilde tasarlanmış. Yandex.Rover, karşısına çıkan engeller karşısında da karşısına çıkan nesnelerin etrafından dolanarak kararlı şekilde yoluna devam ediyor. Yandex.Rover'ın gerçekleştirilen testlerin ardından hem otonom sürüş projesi için önemli bir mihenk taşı olması, hem de ürünü ticarileştireceğini tahmin ediyoruz. Hemen aşağıdan getir götür işlerini halleden Yandex.Rover'ın görüntülerini izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.