Mercedes Benz ve Bosch, San José'de otonom araç paylaşım projesini başlattı

Mercedes-Benz'in S-Sınıfı otonom araçlarının bileşenlerini Bosch üretecek. San José''de shuttle yapması planlanan araçlar, Daimler Mobility AG'nin ürettiği Uber benzeri uygulama üzerinden çağırılabilecek.
Mercedes Benz ve Bosch, San José'de otonom araç paylaşım projesini başlattı

Mercedes Benz ve Bosch, güçlerini birleştirerek otonom araçlar için Uber benzeri bir araç paylaşım projesini hayata geçiriyor. Henüz pilot aşamasında olan projenin otonom S-Sınıfı araçları, Mercedes-Benz ve Bosch'un sürüş sistemlerini ve yazılımını kullanacak.

Ortaklık kapsamında, Bosch şehiriçi ulaşımda kullanılacak olan otonom araçların bileşenlerini hem geliştirecek hem de üretecek. Daimler Mobility AG filo platformu ise ürettiği araç paylaşım uygulaması ile projeye dahil olacak. Otonom araçlar, platforma entegre olarak Uber benzeri bir araç çağırma uygulaması üzerinden çağırılabilecek.  

Bu arada araçların West San José ile şehir merkezi arasında shuttle görevi göreceğini de belirtelim. Böylece bir süredir geliştirilmekte olan proje ilk olarak San José'de hayata geçirilmiş oluyor. Pilot projeye ev sahipliği yapan San José'nin, bu sayede "akıllı şehir" vizyonunu hayata geçirmeye daha da yaklaştığını söyleyebiliriz.

Şimdilik bir güvenlik sürücüsü tarafından gözlemlenen otonom araçlar, shuttle esnasında San Carlos Sokağı ve  Stevens Creek Bulvarını da dolaşıyor. Şu anda test aşamasından olan hizmetin ilerleyen süreçte seçilen bir grup insanın kullanımına açılacağını belirtelim. Kullanıcılar Daimler Mobility AG tarafından geliştiren uygulama üzerinden araç ayırtabilecek ve aracın kendilerine nereden alması gerektiğini belirtebilecek. 

Mercedes-Benz ve Bosch proje sayesinde SAE Level 4/5 isimli otonom sürüş sistemini geliştirmek için bilgi toplamayı hedefliyor. Proje kapsamında otonom araçların intermodel taşımacılık sistemine entegre edilmesi konusunda da daha detaylı bilgilere erişilmesi amaçlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.