Türkiye'de şirket kuran Alipay, yerli ödeme şirketleri ile satın alma için görüşmelere başladı

Eylül ayı başında Alipay için Türkiye'de resmi bir şirket kuran Alibaba, Türkiye'de hizmet veren bir ödeme kuruluşunu satın alarak Alipay ile Türkiye pazarına giriş yapacak.
Türkiye'de şirket kuran Alipay, yerli ödeme şirketleri ile satın alma için görüşmelere başladı

Hem Çin'in hem de dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Alibaba'nın kendi içinde geliştirdiği resmi ödeme aracı olarak karşımıza çıkan Alipay'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Trendyol'u satın alarak Türkiye'de e-ticaret pazarına adım atan Alibaba, benzer bir hamleyi Alipay için yapmaya hazırlanıyor.

Aldığımız bir duyuma göre geçtiğimiz Eylül ayında Alipay için Türkiye'de resmi bir şirket kuran Alibaba, Türkiye'de hizmet veren bir ödeme kuruluşunu satın alarak Alipay ile Türkiye pazarına giriş yapacak. Daha önce Trendyol'u satın alarak e-ticaret pazarına giren Alibaba, sektörün en önemli oyuncularından birini satın alarak pazara girmeyi tercih etmişti.

Aldığımız duyumlara göre ise bu kez farklı bir yol izleyecek olan Alibaba, daha orta veya küçük ölçekli bir şirketi satın alarak Alipay ile Türkiye pazarına giriş yapacak. Aldığımız bilgilere göre Alipay ülkemizdeki ödeme şirketleri ile satın alma için görüşmelere başladı.

Hatta Alipay'in satın alma anlaşmasının oluşturulması ve denetlenmesi için önemli bir firma ile anlaştığını da ekleyelim. Alipay'in bir satın alma gerçekleştirerek Türkiye pazarına adım atmaya hazırlanmasının en büyük nedeni ise lisans alma süreci ile zaman kaybetmek istememesi gibi görünüyor. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Alipay ve ininal'ın ülkemizi ziyaret eden Çinli turistler için iş birliğine gittiğini de sizlere aktarmıştık. Yapılan iş birliği sayesinde Alipay ile Çinli ziyaretçilerin Türkiye’deki işletmelerde Alipay’i kullanmalarına olanak tanınmıştı.

2019'da İyzico'nun satışının da aralarında bulunduğu bir dizi önemli gelişmeye sahne olan Türkiye Fintech ekosistemi Alipay ile daha da hareketlenecek görünüyor. 11 Aralık tarihinde düzenleyeceğimiz Webrazzi Fintech 2019 konferansımızda Türkiye'deki Fintech ekosistemini bir araya getireceğimizi de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.