Alipay ve ininal'dan Çinli turistler için iş birliği!

Alipay ile iş birliğine giden ininal, şirketin Türkiye’deki ilk iş ortağı oldu
Alipay ve ininal'dan Çinli turistler için iş birliği!

Ülkemizin önemli fintech şirketlerinden olan ininal, önemli bir iş birliği haberi ile karşımıza çıktı. Alipay ile iş birliğine giden ininal, şirketin Türkiye’deki ilk iş ortağı oldu. 2016 yılında çoğunluk hissesi Multinet tarafından satın alınan ininal, Alibaba’ya bağlı şirketler arasında yer alan, Ant Financial Services Group tarafından işletilen Alipay ile Çinli ziyaretçilerin Türkiye’deki işletmelerde Alipay’i kullanmalarına imkan tanıyan önemli bir iş birliğine imza attı.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu iş birliği ilk olarak Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turistlerin yüzde 85’inden fazlasına hizmet veren ve Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösteren turizm şirketi Dorak Holding’in ilgili tesislerinde geçerli olacak.

Bu hizmet kapsamında Alipay ile ödemeyi kabul eden kuruluşlar arasında Kapadokya’daki balon işletmeleri, mağazalar, oteller ve restoranlar da yer alıyor. Anlaşma kapsamındaki işletmeler İstanbul ve Kapadokya’yı ziyaret eden Çinli turistlerle Alipay uygulaması üzerinden direkt olarak bağlantı kurabilecekler.

Bunlara ek olarak müşterilerin check- out sırasında aynı uygulamayı kullanarak kart terminallerinde görünen Alipay QR kodunu okutmasıyla ödeme yapmaları da mümkün olacak. İş birliği ile Alipay kullanıcıları Türkiye ziyaretleri sırasında, Çin Yuanı üzerinden ödeme yapabilirken, Dorak Tours işletmelerinde ise ödemeleri ABD Doları üzerinden yapabilecekler.

2019 yılının ikinci çeyreğinin sonunda mevcut ve yeni Multinet Up işletmelerinde de geçerli olacak olan anlaşma kapsamında ziyaretçiler ödemelerini Türk Lirası üzerinden de yapabilecekler. Alipay ile olan iş birliğinin markalarının son altı yılda elde ettiği başarının bir göstergesi olduğunu belirten ininal CEO’su Ömer Suner, Alipay'in Çin’de en çok tercih edilen ödeme yöntemi olduğunun da altını çizdi.

Bu iş birliği ile sağlanan ödeme kolaylığının ülkemize girecek dövizi artıracağına ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağına inandıklarını da sözlerine ekleyen Suner, Türkiye’de turistler tarafından yapılan harcamalar konusunda da Çinlilerin en yüksek artışı gösterdiğini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.