Scooter motosiklet kiralama girişimi Bounce, 150 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz ay 2.1 milyon müşteriyi geçtiğini duyuran Bounce'un değerlemesi, yeni yatırımla birlikte 500 milyon dolara yükseldi.
Scooter motosiklet kiralama girişimi Bounce, 150 milyon dolar yatırım aldı

30'dan fazla şehirde 17 bin elektrikli ve benzinli scooter motosiklete sahip olan Bounce, 150 milyon dolar yatırım aldı. Eduardo Saverin’in yatırım şirketi B Capital ve Accel Partners India liderliğinde gerçekleşen yatırım turu henüz tamamlanmadı. 

D serisi olarak tanımlanan bu yeni yatırım turuyla birlikte şirketin değerlemesi 500 milyon dolara yükseldi. Haziran ayında tamamlanan C serisi yatırım turunda Bounce'un değerlemesinin 200 milyon dolara ulaştığını hatırlatmakta fayda var. Zira girişim bu yatırım turundan önce 92 milyon dolar yatırım almıştı.

Bir yıldan kısa bir süre içinde değeri kayda değer bir şekilde yükselen Bounce şimdilik bu konuda herhangi bir açıklama yapmak istemedi. 

Önceden Metro Bikes ismiyle tanınan Bounce, sahip olduğu scooter motosikletleri kullanıcıların belli park alanlarından alıp kiralamasını sağlıyor. Kullanıcılar sürüşü tamamladıklarında motosikleti en yakın park yerine bırakabiliyor.

Kilometre ve saat başına uygun ücretlendirmeler yapan Bounce, geçtiğimiz ay 2.1 milyon müşteriyi geçtiğini duyurmuştu. Girişimin uygun fiyatlar sunması büyümesini hızlandırırken, motosikletlerin trafikte sağladığı hız da kullanıcıların Bounce'u tercih etmesini sağlıyor. 

Hindistan pazarında Ola ve Uber ile rekabet eden Bounce, her iki hizmetin de sunduğu sürücü hizmetini devre dışı bırakarak kullanıcılara uygun bir hizmet sunmayı başardığını dile getiriyor. Bunun yanı sıra girişim Ola tarafından desteklenen Vogo ve Uber'in iş birliği yaptığı Yulu ile de rekabet ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.