Roblox sadece mobil platformlardan 1 milyar dolar elde etti!

Uygulama üzerine araştırmalar yapan Sensor Tower'ın bugün paylaştığı bilgilere göre Roblox oyunu sadece mobil platformlardan 1 milyar dolar elde etti.
Roblox sadece mobil platformlardan 1 milyar dolar elde etti!

Geçtiğimiz Ağustos ayında popüler online oyun Roblox'un 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını sizlere aktarmıştık. Uygulama üzerine araştırmalar yapan Sensor Tower'ın bugün paylaştığı bilgilere göre Roblox oyunu sadece mobil platformlardan 1 milyar dolar elde etti.

2016 yılında iOS ve Android platformları için kullanıma sunulan Roblox, yaklaşık 3 yıl içinde sadece mobil platformlardan 1 milyar dolar gelir elde etti. Mobil platformlarda 290 milyondan fazla indirilen Roblox, 1 milyar dolarlık gelirin 677 milyon dolarını ABD'den elde etti.

ABD'yi ise 89 milyon dolar ile Birleşik Krallık takip etti. 290 milyon indirilmenin ise yaklaşık yüzde 75'i Android platformundan gerçekleştirildi. Fakat elde edilen gelirin yüzde 76'sı ise iOS platformundan elde edildi. Kısacası Android kullanıcıları daha çok olsa da iOS kullanıcıları çok daha fazla para harcadı.

Roblox için mobil platformlarda yapılan harcamaların her yıl istikrarlı bir şekilde artığını da ekleyelim. 2018 yılının 3. çeyreğinde Roblox için 87 milyon dolar harcanırken, 2019 yılının 3. çeyreğinde ise Roblox oyunu için mobil platformlarda 143 milyon dolar harcandı.

2016 yılında toplamda 45,7 milyon dolar elde eden Roblox, 2018 yılında 335, 2019 yılının ilk 3 çeyreğinde ise 435 milyon dolar gelir elde etti. Roblox'un yeni bir oyun olmadığını da hatırlatalım. Mobil platformlar için 2016 yılında kullanıma sunulan Roblox'un PC versiyonu 2005 yılında oyunlar ile buluşmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.