Popüler online oyun Roblox, 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

İlk olarak 2006 yılında karşımıza çıkan ve oldukça büyük bir kitleye sahip olan Roblox, 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı.
Popüler online oyun Roblox, 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

Geçtiğimiz hafta YouTube'da en fazla görüntüleme alan 20 anahtar kelimeyi sizlere aktarmıştık. Listenin son sırasında ise Roblox isimli bir oyun yer alıyordu. İlk olarak 2006 yılında karşımıza çıkan ve oldukça büyük bir kitleye sahip olan Roblox, 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı.

Temelde bir online oyun olan Roblox, aylık aktif 100 milyon kullanıcı barajını aşarak en büyük rakiplerinden olan Minecraft'ı geçmeyi de başardı. Karşılaştırmak gerekirse Minecraft'ın aylık aktif 90 milyon civarında kullanıcısı bulunuyor.

Minecraft benzeri bir oynanış mantığına sahip olan Roblox platformunun içinde kendi hayalinizdeki oyunları yapmanız mümkün. Asıl şaşırtıcı olan ise Roblox'un oldukça kısa bir süre içinde hızlı bir şekilde büyümesi. 2006 yılından 2016 yılına kadar 10 yıl içinde sadece 9 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşabilen Roblox, son 3 yıl içinde 9 milyon olan aylık aktif kullanıcı sayısını 100 milyona çıkardı.

Kısacası 3 yıl için aylık aktif kullanıcı sayısını 10 katına çıkarmayı başaran Roblox, 40 milyonu aşkın kullanıcısının platform içinde oyunlar yarattığını da açıkladı. Yaklaşık 10 yıl önce dünyanın her yerinden insanları oyun yoluyla bir araya getirme vizyonuyla Roblox projesine başladıklarını belirten Roblox kurucusu ve CEO'su David Baszucki, sadece 100 oyuncu ile yola çıktıklarını da hatırlattı.

Tabii ki Roblox'un büyümesinin tesadüf olmadığını da ekleyelim. Geliştirme çalışmaları için büyük paralar harcayan şirket, oyunun geliştirme çalışmaları için 2017 yılında 30, 2018 yılında ise 60 milyon dolar harcadı. Bu hafta ise 5. Roblox geliştirici konferansının düzenleneceğini de ekleyelim.

Son olarak 200'ü aşkın ülkeden kullanıcılara sahip olan Roblox'un kullanıcılarının yüzde 40'ının kadın, yüzde 60'ının ise erkeklerden oluştuğunu da belirtelim. Son olarak Roblox oyununun PC, Xbox One, Android ve iOS platformlarında mevcut olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.