Tinder 5.2 milyon ücretli aboneye ulaştı

Bu çeyrekte 500 bin kullanıcı daha kazanan Tinder'ın ana şirketi Match Group'un hisseleri ikinci çeyrek kazanç raporunu açıklamasının ardından yüzde 20 artış gösterdi.
Tinder 5.2 milyon ücretli aboneye ulaştı

Tinder'ın ikinci çeyrek kazanç raporunu açıklamasının ardından uygulamanın ana şirketi Match Group'un hisseleri yüzde 20 artış gösterdi. İkinci çeyrekte kullanıcı tabanına 500 binden fazla kullanıcı ekleyen Tinder, Match Group'un ön görülen yıl boyu büyüme oranını da yukarı taşımış oldu. 

Tinder'ın yanı sıra OkCupid, Plenty of Fish ve Match.com'un da sahibi olan Match Group, hem gelir hem de karlılık oranlarında analistlerin yaptığı tahminlerin üzerine çıktı. Gelirinin 489.2 milyon dolar olması beklenen Match Group, 498.0 milyon dolar gelir elde ederken, şirketin 0.405 dolar olması ön görülen hisse başı kazancı 0.430 olarak öne çıktı. 

Tinder aboneleri ise yıldan yıla yüzde 37 büyüme kaydederek 5.2 milyona ulaştı. Uygulamanın kullanıcı başına elde ettiği gelirin yıldan yıla yüzde 1.8 büyüme kaydederek 0.58 dolara ulaştığını da belirtelim.

Tinder'ın ikinci çeyrek raporunda ortaya koyduğu bu tablo, Match Group'un gelirlerini doğrudan etkileyerek şirketin 3 aylık zaman diliminde yüzde 46 büyüme yaşamasını sağladı. Ortalama 5.2 milyon aboneye ulaşan Tinder'ın Match Group'un göz bebeği olduğunu söylemek mümkün. Zira şirketin sahip olduğu diğer ürünler daha mütevazi bir büyüme gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.