Anzu.io, oyun içi programatik reklam platformuna 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Dijital reklamları doğrudan oyunun içine yerleştiren Anzu.io, kullanıcıların oyun deneyimini bölmediği gibi geliştiricilerin de aynı kullanıcılar üzerinden farklı şekillerde gelir elde etmesini sağlıyor.
Anzu.io, oyun içi programatik reklam platformuna 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Sadece 13 çalışanı bulunan oyun içi reklam şirketi Anzu.io'nun programatik reklam platformu 6.5 milyon dolar yatırım aldı. Gerçek zamanlı istatistiklere sahip olan platform, oyun içi reklamları daha akıllı bir hale getirmesiyle öne çıkıyor. Dijital reklamları doğrudan oyunun içine yerleştiren platformun herhangi bir şekilde kullanıcıların oyun deneyimini bölmediğini de belirtelim. 

Her geçen gün reklam verenlerin daha fazla ilgisini çekmeye devam eden Oyun sektörü, yeni reklam çözümlerini de beraberinde getiriyor. Bu noktada özellikle espor turnuvalarında ve canlı yayınlarda  markaların elde ettiği reklam görüntülemesi ve etkileşim markalar için çok değerli olduğunu belirtmekte fayda var. 

Anzu.io ise üstün hedefleme yetenekleri sayesinde oyunlarda kişiselleştirilmiş bir reklam deneyimi sunarken, kodu doğrudan programın içine gömerek oyun içi reklamları programatik ve dinamik bir hale getiriyor. 

Bu arada şirketin, Fortune 500 markalarıyla ortaklık kurduğunu belirtelim. Böylece şirket, üst düzey oyun geliştiricilerinin oyun içi hedef kitleye doğrudan ulaşmasını sağlarken, aynı kullanıcılar üzerinden farklı şekillerde gelir elde etmesinin de yolunu açıyor.

Bitkraft Esports Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna WPP ve Axel Springer'ın medya ve teknoloji alanındaki yatırım sermayesi Axel Springer Digital Ventures katılım gösterdi. 

Anzu.io aldığı bu yatırımı PC ve konsollar için üretilen AAA oyunları hedeflemek için kullanacak. Bunun yanı sıra şirket Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarındaki varlığını ve faaliyetlerini arttırmak için yatırımdan faydalanacak. 

Yakın zamanda konsol oyunlarında reklam doğrulama çözümünü yayına alan Anzu.io, markaların sadece görüntülenen reklamlar için ödeme yapmasını sağladı. Aynı şekilde bu yeni çözüm sayesinde markalar, reklamlarının markaya uygun alanlarda ve dolandırıcılıktan uzak bir ortamda yayınlandığından emin olabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.