Apple VoIP uygulamalarının arka planda veri toplamasını engelleyecek

Kullanıcılarının verilerinin gizlice toplanmasını istemeyen Apple, VoIP uygulamaları ile ilgili önemli bir güvenlik seçeneği getireceğini duyurdu.
Apple VoIP uygulamalarının arka planda veri toplamasını engelleyecek

3. parti uygulama geliştiricileri sundukları uygulamalar arka planda çalışırken, iOS kullanıcıları hakkında sessizce veri topluyorlar. Kullanıcılarının verilerinin gizlice toplanmasını istemeyen Apple, Eylül ayında kullanıma sunacağı iOS 13 işletim sistemi ile bu durumu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Şu an için beta sürecinde olan iOS 13, yeni bir güvenlik özelliği ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre iOS platformunda yer alan arama ve mesajlaşma uygulamalarının arka planda veri toplanması engellenecek. iOS platformunda yer alan Voice over Internet protocol yani VoIP uygulamaları söz konusu güvenlik özelliğinden etkilenecekler. 

Gelen güvenlik özelliği ile birlikte VoIP uygulamaları aktif olarak kullanılmadıkları durumlarda arka planda veri toplayamayacaklar. Tabii ki söz konusu uygulamaların aktif olarak kullanıldıkları durumlarda veri toplayabileceklerini de ekleyelim.

VoIP teknolojisini kullanan uygulamalar arasında WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat ve WeChat gibi önemli uygulamalar olduklarını da ekleyelim. Görünüşe göre bu karardan en çok Facebook etkilenecek. Halihazırda kullanımda olan pek çok VoIP uygulaması Apple'ın aldığı karardan yapacakları güncellemeler ile arka planda yaptığı veri toplama işlemini durduracak.

iOS 13'ün Eylül ayında kullanıma sunulması ile birlikte güvenlik özelliğinin de aktif olarak uygulanması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre geliştiricilerin değişiklik yapmaları için 2020 yılının Nisan ayına kadar zamanları olacak. iOS 13 ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.