Snapchat'in ana şirketi Snap, yeni girişimler satın almak için 1 milyar dolar borç alacak

Snapchat'in ana şirketi Snap Inc., geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, şirketin işletme ve sermaye giderlerinin bir kısmını ödemek için 1 milyar dolar borç alacağını açıkladı.
Snapchat'in ana şirketi Snap, yeni girişimler satın almak için 1 milyar dolar borç alacak

Snapchat'in ana şirketi Snap Inc., geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, şirketin işletme ve sermaye giderlerinin bir kısmını ödemek için 1 milyar dolar borç alacağını açıkladı. 1 milyar dolar borç almayı planladığını açıkladıktan sonra Salı gününün ilk işlemlerinde yüzde 2'ye kadar düştü.

Girişim, kısa vadeli borcuyla daha fazla medya içeriğine ve artırılmış gerçeklik özelliklerine yatırım yapmayı planladığını; aynı zamanda başka şirketler de satın alabilmeyi bekliyor. Snap CEO'su Evan Spiegel da Snapchat deneyimini geliştirmek için içeriklerini, oyunlarını ve artırılmış gerçeklik platformlarını geliştirmeye odaklanmaya devam edeceklerini ve mevcut düşük faizli ortamın teklifi tamamlamak için iyi bir fırsat verdiğini söyledi. Ayrıca yatırımcıların dönüştürülebilir senetler için taleplerinin güçlü olduğunu ve bu hafta sonunda fonun kapanmasını beklediğini belirtti.

Bir dönemin popüler mesajlaşma uygulaması Snapchat, 2018'den sonra kullanıcı büyümesini ve hisse fiyatını yeniden hareketlendirdi. Kendi içinde mobil bir oyuna başlayan Snapchat, artırılmış gerçeklik özelliklerini geliştirdi. Facebook gibi daha büyük platformlar ve TikTok gibi daha yeni sosyal medya uygulamalarının Snapchat'in bu özelliklerinden etkilendiğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.