Medopad Bayer liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

NWS Holdings ve Healthbox'ın da katılım gösterdiği B serisi yatırım turunun ardından şirketin değerlemesi 200 milyon dolar ile 300 milyon dolar aralığına yükseldi. 
Medopad Bayer liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcıların yapay zeka temelli uygulamalar ve giyilebilir ürünler ile hastalıklarını teşhis etmeyi amaçlayan Medopad, ilaç şirketi Bayer liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turunun ardından şirketin değerlemesi 200 milyon dolar ile 300 milyon dolar aralığına yükseldi. 

Yatırım turuna Bayer'in yanı sıra Hong Kong merkezli NWS Holdings and Chicago merkezli yatırım sermayesi şirketi Healthbox da katılım gösterdi. Bu noktada A serisi yatırım turunda NWS Holdings'in Medopad'e tek başına 28 milyon dolar atırım yaptığını hatırlatalım. Healthbox ise Tohum yatırımı esnasında şirkete 1 milyon dolar yatırım yapan isimler arasında yer alıyordu.  

Bu noktada yatırımın ardından Bayer'in, Medopad ile birlikte kalp sağlığına yönelik dijital biyogöstergeler üzerinde çalışacağını ekleyelim. Medopad Kalp hastalıklarının yanı sıra Parkinson, Alzheimer ve Diyabet'in tehşis edilmesini sağlayan biyogöstergeler üzerinde çalıştığını belirtti. 

Birleşik Krallık merkezli girişim şimdiye kadar, aralarında Tencent, Ping An,GSK Çin Operasyonu ve Johnson & Johnson'ın yer aldığı 15'e farklı şirketle ortaklık ve proje anlaşmasına imza atı. Anlaşmaların şirkete toplamda 141 milyon dolar kazandırdığını hatırlatalım.

Aslına bakarsanız Medopad, akıllara tek bir kan damlası ile testler yapabildiğini iddia eden ve geçtiğimiz sene dolandırıcılıkla suçlanarak kapanan sağlık girişimi Theranos'u getiriyor olabilir. Ancak bu noktada Medopad'in biyogöstergeçleri toplarken daha farklı bir strateji izlediğini belirtmekte fayda var.

Uçtan uca bir çözüm sunmak için verileri toplama ve algoritma geliştirme sürecinde ilaç şirketleri ve teknoloji ortaklarıyla birlikte çalışan şirket, fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için yazılım ve donanımdaki gelişmelerden faydalanıyor. Bunun yanı sıra Tencent ortaklığı sayesinde şirketin yapay zeka motorunu geliştirmek ve eğitmek için Çin'in devasa nüfusundan faydalandığını da ekleyelim. Hasta verilerinin izin alınarak toplandığını ve anonimleştirildiğini söyleyen Medopad, asıl ürünün veriden ziyade dijital biyogöstergelerin toplanması ve işlenmesi için kullanılan algoritma olduğunu söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.