Dijital banka Digifin 24 milyon dolar yatırım aldı

PayU’nun kurucu ortaklarından olan Jitendra Gupta tarafından kurulan Hindistan merkezli dijital bankacılık girişimi Digifin, 24 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital banka Digifin 24 milyon dolar yatırım aldı

PayU'nun kurucu ortakları arasında yer alan Citrus Pay'in kurucu ortağı Jitendra Gupta'nın yeni girişimi Digifin, yeni nesil dijital banka olarak hizmet verme yolunda ilerleyecek. 

Şimdilik ilk tohum yatırımını alan Digifin’in, Hindistan pazarında Revolut veya N26 tarzında tamamen dijital olarak hizmet veren şubesiz bankacılık hizmeti sunması bekleniyor. Aralarında Rocket Internet, Matrix Partners, Sequoia Capital ve bireysel yatırımcıların da bulunduğu tohum yatırımı turunda aldığı yatırımla Digifin dijital banka kurmak için temel atacak. Sequoia Capital ve Matrix Partners’ın önderlik ettiği yatırım turunda, konuya yakın kaynaklara göre yatırımın yaklaşık 8 ile 10 milyon dolarlık kısmı bu iki VC’den geldi. Diğer yatırımcılar arasında ise çok sayıda kurumsal üst düzey yöneticinin olduğu biliniyor.

Mumbai merkezli hizmet verecek Digifin, Amica Financial Technologies firması altında operasyonlarına başlayacak. The Economic Times'da yer alan habere göre Digifin'in değerlemesi şimdiden 70 milyon dolara ulaştı. Ancak aldığı yatırımla birlikte Digifin’in bankacılık operasyonlarına başlaması için çok daha fazla nakit paraya gereksinim duyacağı bir gerçek ve dijital bankacılık girişiminin ilk tur yatırımını da yakında duyma ihtimali yüksek.

Digifin’in şu anda Hindistan’da bir bankacılık lisansına başvurup başvurmadığı bilinmiyor. Bununla birlikte Digifin, faaliyetlerine başlaması durumunda Tencent’den yatırım alan ve pazarda faaliyetlerine geçtiğimiz yıl başlayan dijital bankacılık girişimi NiYO ile rekabete girecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.