Laboratuvarda elmas üreten yerli girişim Appsilon, 1 milyon euro yatırım aldı [Duyum]

Yüksek teknoloji ürünlerine odaklanan Appsilon, Hande Enes'in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 1 milyon euro yatırım aldı.
Laboratuvarda elmas üreten yerli girişim Appsilon, 1 milyon euro yatırım aldı [Duyum]

Yüksek teknoloji ürünlerine odaklanan Appsilon, Hande Enes'in de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 1 milyon euro yatırım aldı. Laboratuvar ortamında elmas üretebilen Appsilon'un kendi alanında Türkiye'de ilk olduğunu ve dünyadaki sayılır girişimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. 2018'in başında Diffusion Capital Partners’tan 1,5 milyon euro çekirdek yatırım alan girişim, savunma sanayinde de ihtiyaç duyulan bir üretime sahip.

Elmasın dünyanın en sert, ısıyı en iyi ileten malzemesi olması sebebiyle süper materyal olarak adlandırıldığını; savunma ve uzay sanayiinde önemli kullanım alanlarının yanı sıra quantum bilgisayarlar gibi ileri teknolojilerde de yer aldığını belirtelim. Bu noktada Appsilon'un yaptığı iş büyük önem taşıyor.

Dünyada sayılı şirketin yapabildiği laboratuvar ortamında elmas üretimini konusunda özellikle de ticarileştirebilir boyutta elmas üretimi yapabilen ise sadece 6 şirket bulunuyor. Ayrıca CB Insights'ın lüks endüstrisi trendlerinde geçtiğimiz yıl Appsilon'a yer verdiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.