Laboratuvarda elmas üreten yerli girişim Appsilon 1,5 milyon euro çekirdek yatırım aldı

Laboratuvarda elmas üreten yerli girişim Appsilon 1,5 milyon euro çekirdek yatırım aldı

Yüksek teknoloji ürünlerine odaklanan Appsilon, Diffusion Capital Partners’tan 1,5 milyon euro tutarında çekirdek yatırım aldı. Laboratuvar ortamında elmas üretebilen girişim alanında Türkiye'de ilk olmasının ötesinde dünyada da sayılı şirketten birisi. Henüz 1 yaşına girmeden 1,5 milyon euroluk yatırım alan Appsilon bu sayı ile ülkemizdeki çekirdek aşamadaki en yüksek yatırımlardan birine de imza atıyor, hatta çoğu girişim için A turunu bile aşıyor.

Gelelim girişimin yaptığı işe; yüksek teknoloji ile laboratuvarda elmas üreten Appsilon mücevherat sektörünün çok ötesinde, savunma sanayinde de ihtiyaç duyulan bir üretime sahip. Bildiğiniz üzere elmasın dünyanın en sert, ısıyı en iyi ileten malzemesi olması sebebiyle süper materyal olarak adlandırılıyor. Savunma ve uzay sanayiinde önemli kullanım alanlarının yanı sıra quantum bilgisayarlar gibi ileri teknolojilerde de yer alıyor.

Dünyada sayılı şirketin yapabildiği laboratuvar ortamında elmas üretimini konusunda özellikle de ticarileştirebilir boyutta elmas üretimi yapabilen ise sadece 6 şirket bulunuyor. Bu 6 şirketten önde gelenlerinden biri de San Franciso merkezli Diamond Foundry; 2013 yılında kurulan ve 100 milyon doların üzerinde yatırım almayı başaran girişimlerden birisi. Darısı Appsilon'un başına ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.