Sebastian Thrun: "Sürücüsüz otomobillerden önce otonom uçan otomobilleri kullanacağız"

Kitty Hawk CEO'su Sebastian Thrun, şirketin yeni modeli olan Heaviside'ı TechCrunch Disrupt SF 2019 sahnesinde görücüye çıkardı.
Sebastian Thrun:

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz TechCrunch Disrupt SF 2019 ile ilgili önemli haberleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Etkinliğin konuşmacıları arasında yer alan Kitty Hawk CEO'su Sebastian Thrun, şirketin yeni modeli olan Heaviside'ı TechCrunch Disrupt SF 2019 sahnesinde görücüye çıkardı.

Google'ın kurucu ortaklarından olan Larry Page'in yatırım yaptığı uçan araç projesi olarak karşımıza çıkan Kitty Hawk'tan ilk olarak 2017 yılında sizlere bahsetmiştik. 2018 yılının Mart ayında Cora projesi ile karşımıza çıkan şirket, yeni ürünü olan Heaviside'ı tanıttı.

Konuşmasında sürücüsüz otomobillerden önce otonom uçan otomobilleri kullanacağımızı belirterek başlayan Sebastian Thrun, yeni ürünlerinin tıpkı bir helikopter gibi dikey olarak kalkış ve iniş yapabildiğini belirtti. Bazı helikopterlerin çok gürültülü olmaları nedeniyle belirli bölgelerde yasaklandığını da paylaşan Thrun, Heaviside'ın bir helikoptere oranla yarı yarıya daha sessiz olduğunu da aktardı.

Heaviside'ın gelecekte şehir içi ulaşımı çok hızlı bir hale getireceğini de belirten Thrun, havada olmanın avantajı sayesinde otomobillerden farklı olarak düz bir çizgide ilerleyebildiklerini belirtti. Heaviside'ın hızlı olmanın yanı sıra tasarruflu olacağının da altını çizen Thrun, Heaviside'ın bir Tesla modelinin mil başına enerji maliyetinin üçte biri kadar maliyetli olacağını da vurguladı.

Heaviside'ın dikey olarak kalkış ve iniş yapabilmesi sayesinde herhangi bir piste ihtiyaç duymadığının da altını çizen Thrun, bu sayede Heaviside'ın her yerde kullanılabileceğini de paylaştı. Son olarak Heaviside'ın fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.