Facebook, elektronik bileklik üreticisi CTRL-labs'i satın alıyor

Facebook, dün yaptığı açıklamada, şu an için belirsiz bir miktar için, "beyin bilişimi" alanında öncü olarak kabul edilen CTRL-labs'i satın almayı planladığını söyledi
Facebook, elektronik bileklik üreticisi CTRL-labs'i satın alıyor

Sosyal medya devi Facebook, insanların sosyal ağlarında fotoğraf paylaşmasına, bilgisayar faresini uzaktan tıklatmasına ve diğer bilgisayar işlemlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirmesine yardımcı olacağını söylediği elektronik bileklik üreticisi CTRL-labs'i satın alıyor.

Facebook, dün yaptığı açıklamada, şu an için belirsiz bir miktar için, "beyin bilişimi" alanında öncü olarak kabul edilen CTRL-labs'i satın almayı planladığını söyledi. Bloomberg’ün yayınladığı bir raporda ise, isimsiz kaynaklardan alınan bilgilere göre Facebook'un şirkete 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında bir bedel ödediği bilgi paylaşıldı. Facebook yöneticisi Andrew Bosworth, yaptığı açıklamada, bu işin vizyonunun insanların cihazlarını doğal bir hareket uzantısı olarak kontrol etmelerini sağlayan bir bileklik olduğunu söylediğini belirtelim.

CTRL-labs ve Facebook arasındaki anlaşma, Facebook'un beyin bilgi işlem teknolojisini geliştirme hedefinde attığı önemli bir adım diyebiliriz. CTRL-labs bilekliğinin hala sadece bir prototip olduğunu belirtelim. Ancak Facebook’un edinimi ve temel sosyal ağ işletmesi, hükümet düzenleyicilerin ve bazı tüketicilerin sert incelemeleriyle karşı karşıya kalsa bile bu kavramdan vazgeçmediğini öne sürüyor. Bu satın alma da prototipin hayata geçirilmesinde oldukça önemli bir rol oynuyor.

Merkezi New York'ta bulunan CTRL-labs, Google'ın yatırım kolu GV, Amazon'un Alexa Fonu ve Lux Capital gibi destekçilerinden bugüne kadar 67 milyon dolar topladı.

Facebook, bir “beyin bilgi işlem” konusunda oldukça iyi finanse edilmiş kuruluşlar arasında yer alıyor. Bununla birlikte geçtiğimiz temmuz ayında Elon Musk'ın kurduğu bir beyin bilgi işlem şirketi olan Neuralink'in 2020'de insan denemelerine hazır olacağını söylediğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.